Vraag een gratis offerte

Ramen

Op zoek naar louvreluiken? Ontdek de voordelen van pvc!

clock min. reading time

Louvreluiken zijn luiken die vooral bedoeld zijn als zonwering. Zeker bij rustieke woningen zorgen ze voor een heuse meerwaarde: niet alleen zijn zulke luiken nuttig om al te fel zonlicht buiten te houden, ze hebben ook een grote esthetische meerwaarde. Misschien denk je dat louvreluiken altijd uit hout gemaakt worden, maar dat klopt niet: bij Deceuninck vind je een ruim gamma luiken in pvc waarmee je tal van kanten op kunt.

Louvreluiken: tegen de zon en meer

De horizontale latten van louvreluiken houden de zon efficiënt buiten, zonder dat ze je woning volledig verduisteren. Daarnaast beschermen ze tegen barre weersomstandigheden zoals zware regen, sneeuw of hagel. Door de stand van de dwarslatten vermijd je namelijk schade aan je ramen als de neerslag ongenadig hard op je woning inslaat.
Een ander voordeel van pvc-luiken aan je ramen is dat ze helpen om energie te besparen. Natuurlijk zijn uitstekend isolerende ramen en deuren cruciaal om ’s zomers de warmte buiten te houden, maar ook louvreluiken in pvc dragen hun steentje bij. Door op zonnige dagen de luiken te sluiten, kun je vermijden dat je de airco moet aanzetten.
Ten slotte maken stevige louvreluiken het een stuk moeilijker om in je woning in te breken. We kunnen onze luiken zelfs uitrusten met een mechanisme dat ze automatisch opent en sluit: extra handig als je niet thuis bent.

Ook een esthetische troef

Kunststof louvreluiken zijn niet alleen erg nuttig, ze ogen ook bijzonder fraai. Bij Deceuninck kun je terecht voor luiken in tal van tijdloze kleuren die bovendien naadloos aansluiten bij de tinten van onze Elegant ramen.
Ook qua vorm heb je heel wat mogelijkheden: er zijn verschillende uitvoeringen (recht, gebogen) en opvulmogelijkheden (driehoekdwarslatjes, lamellen, …) Onze Kiuzo-louvreluiken met open lamellen zijn 38 mm breed en hebben op verstek gesneden omlijstingen. Dat maakt ze extra stevig.
Geïnteresseerd? Vraag gerust een gratis offerte aan of neem voor meer informatie contact op met een verdeler in jouw buurt.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator