Vraag een gratis offerte

Ramen

Je eigen oefenruimte bouwen? Ga voor maximale geluidsisolatie!

clock min. reading time

Ben jij een gitaarheld in spe? Of heb je een van je kids net zijn eerste drumkit gegeven? Leuk, maar in je woonkamer repeteren is niet erg handig. Daarom zoek je waarschijnlijk een andere locatie die als oefenruimte kan dienen. Bij je thuis is er misschien nog wel een kamer die in aanmerking komt. Maar hoe vermijd je geluidsoverlast?

Een oefenruimte thuis? Ideaal!

Veel muzikanten dromen van een plekje om ongestoord muziek te maken. Waar kun je dan terecht? Je kunt ergens een echte repetitieruimte huren. Maar dat is niet zo praktisch en vaak staat de agenda hiervan al lang tevoren helemaal volgeboekt. Thuis je eigen repetitieruimte hebben, maakt alles zoveel makkelijker. Je kunt die inrichten zoals je wil, je hoeft je instrument niet steeds te verhuizen en je kunt er altijd terecht. Ideaal dus. Tenminste, als je zorgt voor een goede geluidsisolatie.

Isoleren is de beste intro

Als je in een bestaande woning een repetitieruimte wil inrichten, moet je waarschijnlijk wel wat aanpassingen doen, want je buren hebben niet altijd oren naar jouw decibels. Dan kun je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Stiller musiceren bijvoorbeeld, hoewel dat niet altijd een optie is. Goed isoleren is een betere oplossing.

Het neusje van de zalm is natuurlijk een volledige box-in-a-box-constructie met een zwevende vloer, ontkoppeld plafond en wanden. Maar ook met een houten frame dat je afdekt met een stuk stof en isoleert met steenwol kom je al een heel eind. Maar dan zit je nog met enkele zwakke schakels: de ramen en deuren.

Vergeet je ramen en deuren niet

Een optimale oplossing om zo min mogelijk lawaai te laten ontsnappen, zijn geluidsdichte ramen. Want de geluidsisolerende kwaliteit van het glas én de raamkozijen dragen in grote mate bij aan de akoestische isolatie van je raam! De kunststof raamprofielen van Deceuninck zijn daarvoor zeer geschikt. Kunststof is een licht en duurzaam materiaal dat geluid, warmte en kou perfect isoleert en daarnaast een erg aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Ook de juiste deur kan een wereld van verschil maken. Bijvoorbeeld op het vlak van geluidsisolatie is een Elegant deur dan een ideale keuze.

Heb je interesse in pvc ramen of deuren? Vraag een gratis offerte aan of vind een dealer in jouw buurt.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator