Vraag een gratis offerte

Ramen

Nieuwe ramen nodig? Enkele tips voor de beste keuze!

clock min. reading time

Zijn de ramen van je woning aan vervanging toe? Dan moet je natuurlijk een belangrijke beslissing nemen: houten, aluminium of pvc-ramen? Elke raamsoort heeft zo zijn voordelen. Wij geven je alvast enkele tips mee om de beste ramen voor je huis te kiezen!

De stijl van je woning

Waar je zeker rekening mee moet houden als je nieuwe ramen koopt, is de stijl van je woning. Ben je op zoek naar strakke, moderne ramen? Dan kies je het best voor aluminium ramen. Heb je een landelijke woning? Dan kies je natuurlijk het best voor houten ramen, want die hebben een warme uitstraling. Je kunt ook kiezen voor pvc-ramen met houtdesign, want je ziet amper het verschil met echt hout. Bovendien geniet je dan van de vele voordelen die pvc te bieden heeft.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

 

Onderhoudsvriendelijke ramen

Een andere bepalende factor bij de keuze van je ramen is ongetwijfeld het onderhoud. Houten ramen zijn de moeilijkste ramen om te onderhouden. Na enkele jaren moet je ze namelijk een verfbeurt geven. Doe je dat niet, dan zal de verf afbladderen en zullen de ramen na verloop van tijd rotten. Aluminium en pvc daarentegen zijn makkelijker te onderhouden. Ze zijn kleurvast en slijtvast. Terwijl je de ramen zeemt, kun je de aluminium of pvc-ramen ook poetsen. Gewoon schoonmaken met wat water en zeep en je bent klaar! Daarnaast kun je – indien je dat wenst – je aluminium of pvc-ramen voorzien van een beschermende waxlaag.

Hou rekening met de prijs

Heb je een beperkt budget? Kies dan voor pvc-ramen, want die zijn goedkoper dan aluminium en houten ramen. Als je voor pvc kiest, moet je bovendien niet inboeten aan kwaliteit. Bepaal ruim op voorhand hoeveel geld je wil spenderen. Ook het soort glas dat je kiest voor je ramen, is afhankelijk van de prijs. Natuurlijk is enkel glas het goedkoopst, maar daar kiest vandaag bijna niemand meer voor. Dubbele beglazing zorgt voor een goeie isolatie. Hoogrendementsglas is nóg beter, maar ook duurder. Je kiest dus het gewenste glas naargelang jouw budget.

Kies voor pvc

Als we alle voor- en nadelen van de verschillende raamsoorten met elkaar vergelijken, zijn pvc-ramen de beste keuze. Ze vergen weinig onderhoud, hebben een hoge isolatiewaarde en zijn makkelijk te onderhouden. Kom langs bij een van onze verdelers om de voordelen van pvc met je eigen ogen te zien!

Ontdek Elegant