Vraag een gratis offerte

Ramen

Nieuwe deuren en ramen kiezen: hoe begin je eraan?

clock min. reading time

Plan je een nieuwbouwproject of een grondige renovatie van je woning? Dan zijn nieuwe deuren en ramen een belangrijk aandachtspunt. Voor geen van beide kun je het je permitteren om over één nacht ijs te gaan. Een weloverwogen keuze in functie van jouw wensen en behoeften is een absolute must. We zetten enkele aandachtspunten op een rijtje.

Deuren en ramen kiezen

Nieuwe deuren en ramen moeten je het nodige comfort bieden en aansluiten bij de algemene look van je woning. Stel jezelf dus de vraag of je strakke en moderne ramen en deuren wil of dat een rustieke stijl je meer aanspreekt.
Naast de stijl van de profielen is ook de kleur cruciaal. Kies je voor deuren en ramen in pvc of aluminium, dan zijn de opties quasi oneindig. Behalve tal van stijlvolle tinten is ook een hout- of metaallook mogelijk.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Belangrijke keuzecriteria

Zowel je ramen als je buitendeuren – en zeker de voordeur – zijn dan wel bepalend voor de look van je woning, er zijn natuurlijk nog andere cruciale criteria. Zo is een uitstekende thermische isolatie noodzakelijk om grote warmteverliezen uit je woning te vermijden.
Minstens zo belangrijk: akoestische isolerende eigenschappen. Niemand wil namelijk binnenshuis last hebben van straatlawaai. Check zeker ook of de deuren en ramen die je op het oog hebt voldoende stevig zijn. Een met staal versterkte constructie is een must om inbrekers buiten te houden.
Ten slotte zijn ook het onderhoudsgemak en de prijs-kwaliteitsverhouding zaken die je maar beter in de gaten houdt.

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?

Pvc-deuren en ramen van Deceuninck

Bij Deceuninck kun je terecht voor deuren en ramen in pvc die ruimschoots aan alle belangrijke criteria voldoen. Zo hebben we in ons aanbod bijzonder kwaliteitsvolle deuren. Onze gloednieuwe voordeur in pvc Elegant is het ideale voordeursysteem voor je woning. Deze deur is bijzonder strak met een modern design en is nu verkrijgbaar met en zonder geïntegreerde ThermoFibra glasvezeltechnologie. ThermoFibra is een innovatieve Deceuninck technologie voor superieure thermische isolatie en optimale versteviging.

Elegant PVC deur

Qua ramen heb je de keuze uit vijf verschillende design types:

  • Elegant ThermoFibra Infinity: superisolerende ramen versterkt met de revolutionaire ThermoFibra-technologie die perfect passen bij een tijdloos modern design.
  • Elegant Infinity: hoogisolerende ramen met een tijdloos modern design.
  • Elegant Abstract: pvc ramen met een uiterst minimalistische look. Deze ramen worden vaak gebruikt bij moderne bouwprojecten en won reeds meerdere internationale designawards.
  • Elegant Origin: ramen in pvc die een klassieke look & feel design creëren die typerend zijn aan houten of klassiek pvc ramen. Een zorgvuldig gekozen gebogen design op het profiel zorgt ervoor dat het raam gemakkelijk past bij renovaties of bij een meer klassieke woonstijl.
  • Elegant Authentica: pvc-ramen met sierlijsten, verkrijgbaar in verschillende elegante stijlen

Stijlen Elegant raamprofielen

Ontdek Elegant

 

Aluminium deuren en ramen van Deceuninck

Bij Deceuninck kan je ook terecht voor deuren en ramen in aluminium die ruimschoots aan alle belangrijke criteria voldoen. Zo hebben we in ons aanbod bijzonder kwaliteitsvolle aluminium deuren. Dit aluminium deurprofiel combineert naadloos met glas en gelakte alu-sandwichpanelen. Personalisatie naargelang voorkeur in design en kleur is mogelijk. De raamopening optimaal benutten, kan met een schuifvouw- of harmonicadeur. Dit systeem is ook perfect toepasbaar in een poolhouse of een gastenkamer. Met deze nieuwe architecturale raamoplossing vloeien binnen- en buitenruimten naadloos in elkaar over en geniet je optimaal van beiden. Bovendien kan een aluminium vouwdeur ook als toegangsdeur gebruikt worden.

Decalu88 folding doors
Outdoor living op zijn best

Decalu 88 Folding Doors

Een vouwdeurprofiel is een slimme designoplossing die ruimte bespaart en maximale lichtinval biedt, zonder aan performantie in te boeten. De grens tussen binnen en buiten verdwijnt wanneer de vouwdeuren openstaan.

Decalu88 Doors
Tijdloos en naar wens personaliseerbaar

Decalu 88 Doors

De vlakliggende deur is volledig aansluitbaar met de Decalu raamreeksen.

 

Qua ramen heb je de keuze uit verschillende design types:

Decalu88 Standard
Tijdloze oplossing voor moderne projecten

Decalu 88s

Een tijdloze stijl met volledig vlakke buitenzijde. Deze slanke, neutrale look is de juiste keuze voor elk modern bouw- of renovatieproject.

Decalu94 Retro
Rustiek alternatief voor lage-energiewoningen

Decalu 94 Retro

Ramen met een retrotoets? Het kan dankzij deze profielen met klassieke groefdetails. De Retro-reeks is uiterst geschikt voor de bouw van een landelijke woning of de renovatie van een herenhuis.

Decalu110 steel
Creëer het industriële loftgevoel

Decalu 110 Steel

Geïnspireerd door de industrial trend, voegt dit design een origineel element toe aan elke eigentijdse loft of bedrijfspand.

Decalu88 New Steel
Minimalistisch en strak

Decalu 88 New Steel

De stalen look met een extra dimensie? De New Steel-reeks oogt nog slanker voor een hoogstaand architecturaal eindresultaat.

Decalu88 Hidden
Ultraslank profiel voor een oase van licht

Decalu 88 hidden

Bij de Hidden-reeks zit de raamvleugel volledig verborgen achter het kader. Deze verborgen vleugel leent zich perfect voor uiterst strakke, minimalistische bouwprojecten.

Decalu163 Slide
Modulaire ramen met uitzonderlijke thermische prestaties

Decalu 163 sliding doors

Schuiframen zijn ideaal om veel ruimte en lichtinval te creëren. De slanke Decalu-profielen garanderen de kleinst mogelijke zichthinder en maken tegelijk grote overspanningen mogelijk.

Geïnteresseerd? Vraag gerust vrijblijvend een gratis prijsofferte of neem contact op met een van onze verdelers in jouw buurt.

Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?