Ramen

Je woning nog energiezuiniger maken? Da’s kiezen voor kunststof

Om je woning meer energiezuinig te maken, moet je kijken naar verschillende zaken, en je ramen zijn daarbij erg belangrijk. Kiezen voor isolerende kunststof raamkozijnen is bijvoorbeeld een slim idee. Ze helpen je energie besparen en dragen zo bij aan een hoger energielabel voor je woning.

Energielabel: hoe energiezuinig is jouw woning?

In 2015 hebben alle vijf miljoen huiseigenaren in Nederland een voorlopig energielabel gekregen. Als je je woning verkoopt, moet je het voorlopige label definitief hebben gemaakt. Doe je dat niet, dan kun je een boete van maximaal 405 euro krijgen.

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Een energiezuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot. Het energielabel gaat van klasse A voor hele energiezuinige huizen tot en met klasse G voor energieverspillende huizen. Diverse factoren spelen daarbij een rol: ramen, deuren, glas, isolatie van muren en dak, verwarmingsinstallatie, …

Dubbel glas, een uitstekend begin

Om een hoger energielabel te behalen is dubbel glas een absolute aanrader. Zo houden je ramen nog beter geluiden, warmte en kou buiten. Daarnaast dragen ook kwaliteitsvolle raamkozijnen in belangrijke mate bij tot een meer energiezuinige woning.

Isolerende kunststof raamkozijnen: lekker zuinig

Kies je voor kwaliteitsvolle, isolerende kunststof raamkozijnen, dan zal dat je energielabel duidelijk meer richting groen gaan. In veel huizen zorgen slecht isolerende raamkozijnen namelijk voor een warmteverlies tot 15%. Vervangen is in dat geval de boodschap!

De isolatiewaarde van raam en kozijnen worden in U-waarden uitgedrukt. Die waarden geven het warmteverlies weer per vierkante meter Kelvin (W/m²K). Hoe beter de isolatiewaarde, hoe lager de U-waarden.

Zendow Neo, hoog- en superisolerende ramen

De Zendow#neo ramen van Deceuninck zijn koplopers op het vlak van isolatie dankzij thermische versterkingen en de unieke Linktrusion-technologie. De standaarduitvoeringbereikt al vlug een U-waarde van 0,73 W/m²K, wat binnen zijn prijscategorie uitstekend is. Het strakke, superisolerende raam Zendow#neo Premium maakt het mogelijk om nóg betere isolatiewaarden te behalen tot 0,65 W/m²K. Door je ramen met enkele ramen te vervangen door Zendow#neo raamkozijnen met dubbel glas kan je energiewinst oplopen tot 29%!

Ook isolerende kunststof deuren zijn een specialiteit van Deceuninck, met voordeuren, buitendeuren en schuifdeuren die uitstekend isoleren in een mooi design.

Nieuwsgierig wat isolerende kunststof raamkozijnen je kunnen besparen? Bereken het snel met de energiecalculator.
Overweeg je kunststof raamkozijnen of deuren om een hoger energielabel te behalen? Vraag een gratis offerte of vind een dealer in je buurt.