Vraag een gratis offerte

Ramen

Je oude ramen schilderen of laten vervangen? Een vergelijking

clock min. reading time

Hebben je ramen te kampen met afbladderende verf? Dan kun je meteen naar een verfpot en een borstel grijpen … of je kunt alles even op een rijtje zetten en nagaan of het geen tijd wordt voor volledig nieuwe ramen. Steeds opnieuw je oude ramen schilderen is namelijk lang niet altijd de slimste oplossing.

Elk jaar je ramen schilderen: is het sop de kool nog waard?

Voor woningeigenaars met oude ramen is het een jaarlijks terugkerende klus: alle raamkozijnen voorzien van een nieuw likje verf of beits. Erg frustrerend, want je weet dat oude ramen verven geen blijvende oplossing is: je ramen verslijten en verliezen niet alleen hun esthetische waarde, maar ook hun gebruiksgemak – vlot openen en sluiten – én hun isolerende waarde.
Als een van de volgende situaties op jou van toepassing is, is het misschien tijd om te kiezen voor nieuwe ramen:

  • Je hebt nog altijd enkel glas, waardoor je last hebt van lawaaihinder en onaanvaardbaar veel warmte verliest.
  • Je oude ramen zijn niet stevig, waardoor inbrekers ze makkelijk kunnen forceren.
  • Je oude ramen passen visueel niet meer bij de intussen opgeknapte gevel van je woning.
  • Het onderhoud van je ramen neemt te veel tijd in beslag.

De voordelen van nieuwe ramen

Kiezen voor kwalitatieve nieuwe ramen is een verstandige beslissing. Niet alleen bespaar je je zo heel wat schilderwerk (eigentijdse ramen in pvc of aluminium hoef je helemaal niet te schilderen), je zet meteen ook reuzenstappen vooruit op het gebied van isolatie, zeker als je kiest voor hoogrendementsglas. Dat vertaalt zich onmiddellijk in een lagere energiefactuur en meer wooncomfort, aangezien je geen last hebt van tocht of koude lucht rond de ramen. Bovendien houd je met uitmuntend isolerende ramen ongewenst geluid zoals straatlawaai buiten.
Bovendien zijn nieuwe ramen ook een stuk veiliger: versterkte raamprofielen maken het potentiële inbrekers zo goed als onmogelijk om jouw woning binnen te dringen.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Aluminium of pvc?

Heb je er genoeg van om je oude ramen steeds opnieuw te schilderen? Bij Deceuninck kun je terecht voor nieuwe ramen in hoogkwalitatief aluminium of in pvc. Heb je advies nodig over welk type het meest geschikt is voor jouw woning? Neem voor meer informatie gerust contact op met een verdeler in jouw buurt.