Ramen

Hoe Premium ramen garant staan voor premium energieprestaties

De isolatievereisten voor woningen zijn er de jongste jaren een stuk strenger op geworden, en het ziet er niet naar uit dat daar verandering in zal komen. Integendeel, als het van de Europese Unie afhangt, zijn alle nieuwbouwwoningen vanaf 2021 bijna-energieneutraal. Investeren in hoogisolerende ramen en deuren wordt dus stilaan een pure noodzaak. Met onze Zendow#neo Premium ramen slaap je alvast op beide oren. Ontdek hier alle troeven!

E-peil moet omlaag

Wie het heeft over Europese energiedoelstellingen, kan niet buiten de Energieprestatieregelgeving (EPB). Die heeft als doel het E-peil (een maat voor energiezuinigheid) van onze woningen naar beneden te halen. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger een woning. In Vlaanderen moeten nieuwe gebouwen sinds dit jaar een E-peil van maximaal E60 in plaats van E70 behalen.

Vanaf 2016 wordt de EPB-wetgeving voor nieuwe particuliere woningen nog strenger. Dan zal elke nieuwbouwwoning een E-peil van 50 moeten halen. Vanaf 2018 wordt E40 de norm en vanaf 2020 zal het E-peil maximaal E35 mogen bedragen. Het streefdoel voor alle gewesten is om in 2021 een maximaal E-peil van E30 te behalen.

PVC ramen en deuren voor extra isolatie

Als deze cijfers ons één iets leren, dan wel dit: premium-energieprestaties zijn een must, zeker als het gaat om ramen en deuren. Bij Deceuninck ben je alvast aan het juiste adres. Onze Zendow#neo Premium ramen kunnen uitstekende isolatieprestaties voorleggen dankzij de innoverende Linktrusion-technologie. Door gebruik te maken van continue glasvezels en thermische versterkingen van staalkabels in PVC hardschuim wordt er geïsoleerd binnen het systeem zelf.

Zendow#neo Premium ramen halen een warmtedoorgangscoëfficiënt of Uw-waarde tot 0.65 W/m²K. Het coëfficiënt geeft aan hoeveel warmte (in Watt of ‘W’) door een materiaal gaat over een tijd van 1 seconde en per vierkante meter. Een hoge U-waarde betekent een hoger warmteverlies, een lagere U-waarde betekent dat je raam- en deurprofielen goed isoleren. We hoeven je wellicht niet vertellen dat 0.65 W/m²K een uitmuntende score is.

Helemaal overtuigd? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Bereken met onze energiecalculator alvast zelf wat je zou kunnen besparen of vraag een gratis brochure aan voor meer informatie.