Vraag een gratis offerte

Ramen

Hoe besparen met nieuwe ramen?

clock min. reading time

Wanneer je nieuwe ramen kiest voor je woning, sta je het best niet alleen stil bij de esthetische kwaliteiten ervan. Laat zeker ook andere criteria meespelen in je keuze, zoals de isolatiewaarde en niet te vergeten de onderhoudsvriendelijkheid van je ramen. Daarnaast zijn nieuwe ramen natuurlijk ook dé oplossing als je energie wil besparen.

Welk materiaal kiezen voor nieuwe ramen?

De almaar strenger wordende energienormen in acht nemend, kies je maar beter voor nieuwe ramen die duurzaam én sterk isolerend zijn. Die keuze past bovendien perfect in de bijna-energieneutrale woningen die we allemaal zullen moeten bouwen. Waar hout vroeger de meest gekozen raammaterialen waren, worden die vandaag overklast door pvc en aluminium, die veel onderhoudsvriendelijker en veelzijdiger is dan hout. Denk maar aan de jaarlijkse, arbeidsintensieve olie- of vernisbehandelingen die je houten ramen moet geven, wil je dat het hout er onberispelijk uit blijft zien. Met pvc of aluminium is dat intensieve onderhoud verleden tijd – en gelukkig maar.

Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?

Isoleren = besparen

Naast hun onderhoudsvriendelijkheid hebben pvc-ramen en aluminium ramen nog een andere grote troef in huis: ze isoleren uitstekend. Dat betekent dat ramen in pvc of aluminium:

  • de warmte binnenhouden en de koude buiten,
  • condensatie tegengaan en dus het risico op vochtproblemen verminderen,
  • ook storende geluiden filteren, zodat je binnenshuis van rust en stilte kunt genieten.

Akoestische en thermische isolatie zijn dus gegarandeerd als je kiest voor pvc-ramen. Een goed geïsoleerde woning levert je ook een minder hoge energiefactuur op, omdat je minder brandstof nodig hebt om je huis te verwarmen. Bereken met onze energiecalculator hoeveel je kunt besparen dankzij je nieuwe ramen.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Ga voor ramen én deuren in pvc of aluminium

Wil je het plaatje compleet maken? Hou het dan niet bij de ramen alleen. Ook pvc-deuren of aluminium deuren werken extra isolerend en vergroten dus de energie-efficiëntie van je huis. Bijkomend voordeel is het esthetische aspect. Onze ramen en deuren zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en afwerkingen, zodat je je ramen en deuren qua look precies op elkaar kunt afstemmen.