Vraag een gratis offerte

Ramen

Energiezuinig bouwen: kies de juiste ramen en deuren

clock min. reading time

Bij bouwen en verbouwen moet je rekening houden met de strenge energienormen. Niet alleen steunt energiezuinig bouwen het milieu, het verhoogt ook de waarde van je huis en je bespaart ermee op je energiefactuur. Om dat alles te bereiken heb je wel de juiste ramen en deuren nodig.

Ramen voor energiezuinig bouwen

Wie een lage-energiewoning wil bouwen zit met pvc-ramen helemaal goed. De pvc-ramen en aluminium ramen van Deceuninck combineren een optimale thermische én akoestische isolatie met een uitgebreid kleurenpalet. In ons assortiment vind je diverse raamtypes in pvc of aluminium die stuk voor stuk isolerend, onderhoudsvriendelijk en energiebesparend zijn. Zo vind je gegarandeerd het raam dat bij jouw woning en budget past.
Met name onze Deceuninck Elegant ThermoFibra Infinity ramen overtreffen de eisen voor lage-energiewoningen. De profielen zijn strak en fijn, maar toch stevig genoeg om driedubbel glas te dragen. Daarnaast zijn ze voorzien van de unieke ThermoFibra-technologie en verstrekt met continue structurele glasvezels voor een optimale isolatie.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Deuren voor energiezuinig bouwen

Isolerende ramen zijn minder nuttig als de warmte toch nog via je deuren ontsnap. Maak je woning dus af met isolerende deuren. Ook daarvoor kun je bij Deceuninck terecht. Onze pvc-deuren en aluminium deuren zien er niet alleen prachtig uit, ze bieden ook een uitstekende isolatie dankzij de luchtdichte afwerking en onze unieke technologie.

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?

De vele voordelen van pvc en aluminium

Pvc en aluminium behalen dus een bijzonder hoge isolatiewaarde, maar deze materialen hebben nog tal van andere voordelen. Aluminium en pvc zijn namelijk bijzonder onderhouds- en gebruiksvriendelijk. Schilderen is niet nodig! Het volstaat om de profielen af en toe te wassen met een zachte spons en water, waaraan je eventueel een mild huishoudelijk reinigingsmiddel toevoegt.
Als je voor pvc of aluminium ramen en deuren kiest, vind je sowieso een kleur en stijl die bij je woning past. Ramen en deuren bepalen voor een belangrijk deel het uitzicht van je woning, dus laat je inspireren door de vele stijlen en kleuren.
Ben je benieuwd hoeveel je bespaart met isolerende ramen en deuren in kunststof of aluminium? Bekijk dan eens onze gratis energiecalculator. Je hoeft alleen maar je woningtype, raamsysteem en verwarmingsmethode in te vullen!