Vraag een gratis offerte

Ramen

Een eigentijdse woning bouwen? Kies de juiste ramen en deuren!

clock min. reading time

Ben je binnenkort de gelukkige eigenaar van een mooie eigentijdse woning? Dan wil je vast dat alles tot in de puntjes klopt. En daar horen natuurlijk ook mooie ramen en deuren bij. Omdat er vandaag zóveel mogelijkheden zijn, stellen we alvast een waardige optie voor. Heb je al eens gedacht aan strak ogende ramen en deuren uit pvc of aluminium?

Eigentijdse woning: strak en sober

Tenzij je wil dat je ramen en deuren àlle aandacht naar zich toe trekken, kies je het best ramen en deuren in de stijl van de rest van je woning. Bij een eigentijdse woning passen moderne ramen en deuren. Maar wat verstaan we daar nu onder? De raamprofielen en deuren moeten vooral strak en sober zijn, zonder tierlantijntjes of sierlijke afwerkingen. Ook grote glaspartijen passen perfect bij eigentijdse woningen. Met een groot schuifraam krijg je veel licht binnen en geniet je in het beste geval nog van een mooi uitzicht ook. De kleur van je ramen en deuren houd je best neutraal: kies voor tinten als wit, zwart, grijsblauw of lichtgrijs.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Ramen en deuren die een leven lang meegaan

Een huis bouwen doe je hopelijk maar één keer in je leven. Kies daarom duurzame materialen, die je niet al na een paar jaren moet vervangen. Pvc gaat alvast een leven lang mee. De pvc-ramen en -deuren van Deceuninck zijn zo stevig, dat je je geen zorgen hoeft te maken over een hevige storm of inbrekers. Het materiaal is bovendien makkelijk te onderhouden: meer dan een spons en water heb je niet nodig. Ook onze aluminium ramen en deuren zijn inbraakwerend, eenvoudig te onderhouden en bieden goede isolatiewaardes.

Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?

Maak een milieubewuste keuze

Ten slotte speelt de materiaalkeuze van je ramen en deuren ook een grote rol als je veel belang hecht aan energiezuinig en milieubewust bouwen. Aluminium en Pvc-ramen & -deuren isoleren bijzonder goed. De Elegant ThermoFibra Infinity van Deceuninck voldoen aan de strengste energienormen én zijn compatibel met driedubbel glas – geen overbodige luxe met het oog op de toekomst. Zo ontsnapt er in de winter minder warmte en houd je je stookkosten binnen de perken. In de zomer heb je dan weer minder nood aan airconditioning. Zijn je pvc-ramen na vele jaren aan vervanging toe? Dan kunnen ze gewoon gerecycleerd worden.
Interesse in onze degelijke pvc-ramen en -deuren? Ga gerust eens langs bij een verdeler bij jou in de buurt of vraag een gratis offerte aan.