Vraag een gratis offerte

Ramen

Driedubbele beglazing: géén overbodige luxe

clock min. reading time

Als je je huis perfect wil isoleren, moet je extra aandacht besteden aan je ramen. Vandaag is dubbel glas de norm. Maar wie echt slim en energiezuinig is, gaat een stap verder. Ontdek ook wat HR+++, triple glas of driedubbele beglazing is en wat het voor de isolatie van jouw woning kan betekenen.

Van enkel naar driedubbel isolatieglas

Vroeger waren alle woningen uitgerust met ramen met slecht isolerend enkel glas. Daardoor ging veel warmte verloren en was het energieverbruik hoger. Met de juiste ramen kun je echter klimaatverandering tegengaan. Bij nieuwbouw en renovaties wordt daarom tegenwoordig bijna altijd dubbel glas gebruikt. Dat is al een enorme verbetering, want zo wordt tot 40 procent minder warmte verloren. Maar het kan nog beter, met driedubbele beglazing.

Voordelen van driedubbele beglazing

Onderstaande tabel toont de U-waarde en de binnentemperatuur van de ruit bij een buitentemperatuur van -10 °C en een binnentemperatuur van 20 °C:

U-waarde Binnentemperatuur van het glas
Enkele beglazing 5,8 -1,8 °C
Dubbele beglazing 2,8 9,5 °C
Superisolerende beglazing 1,1 15,9 °C
Driedubbele beglazing 0,6 18 °C

 

Het is duidelijk: driedubbele beglazing houdt daadwerkelijk de koude buiten en de warmte binnen. Dat maakt het een slimme en duurzame investering.

Driedubbel glas isoleert ook veel beter tegen geluidsoverlast. Doordat geluidsgolven door drie lagen glas en twee lagen gas moeten dringen, worden ze sterk verzwakt. Binnen hoor je dus vrijwel niets van lawaai op straat of rond je huis!

Ten slotte biedt driedubbele beglazing ook optimaal comfort. De ramen zullen namelijk quasi op kamertemperatuur zijn. Dat betekent geen koude tocht in de buurt van de ramen. Het verschil is echt enorm: driedubbel glas isoleert bijna twee keer zo goed als dubbel glas. De poes kan dus gewoon op de vensterbank blijven liggen in de winter.

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?

Een investering in de toekomst

Driedubbele beglazing is natuurlijk duurder dan dubbele beglazing; er komt een extra ruit bij kijken. Driedubbel glas is echter wel een verstandige investering. De regels voor energiezuinig wonen worden namelijk steeds strenger en het zit er dik in dat driedubbele beglazing op termijn verplicht wordt.

Kies vandaag al voor driedubbel glas. Zo kun je ook de komende jaren jouw woningwaarde behouden.

Wil je meer informatie over driedubbele beglazing? Aarzel dan niet om een gratis brochure of een prijsofferte aan te vragen.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator