Vraag een gratis offerte

Ramen

Deze ramen en deuren maken je nieuwbouwwoning compleet

clock min. reading time

Bij de uitwerking van jouw nieuwbouwwoning laat je maar beter niets aan het toeval over. Ligt het esthetische aspect je nauw aan het hart? Weet dan dat het schrijnwerk een bepalende factor is in de uitstraling van de gevel. Witte ramen zijn hoe dan ook een veilige keuze: ze passen overal mooi bij. Maar hoe zit het die tientallen andere mogelijkheden met de pvc-ramen van Deceuninck?

De kenmerken van een moderne nieuwbouwwoning

Kies je resoluut voor een moderne nieuwbouwwoning? Met een rode of donkere baksteen in combinatie met een raamprofiel in een nóg donkerdere tint versterk je de hedendaagse ‘feel’, terwijl een raamkozijn in een lichtere kleur voor contrast zorgt. Wordt je nieuwbouwwoning wit bepleisterd? Dan zullen grijze of zwarte profielen de dynamische lijnen van de ramen in de verf zetten. Hou vooral in het achterhoofd dat uitgepuurde en rechtlijnige vormen (zonder tierlantijntjes) een moderne stijl het beste ondersteunen.

Welke ramen passen bij een klassieke villa?

Hou je van gevels met lichte bakstenen, of in natuurlijke tinten? Versterk dat warme effect dan door te kiezen voor een blauw, bordeaux of taupe raamprofiel. Ken je de Autentica-collectie al? Deze raamprofielen passen het best bij de klassieke stijl. Laat je verleiden door de sierlijke moulures en decoratieve elementen, zoals vooruitspringende balken of ramen in kruisvorm.

Hetzelfde geldt voor deze houtimitatie-coatings, die de authentieke look van je ramen versterken én ook nog eens de voordelen van pvc met zich meebrengen (onderhoudsvriendelijk, superisolerend, duurzaam, …)

Iedereen BEN met isolerende ramen en deuren

Maar nieuwe ramen en deuren kies je niet alleen op basis van de esthetiek. Nieuwbouwwoningen moeten voldoen aan de strenge EPB-regelgeving. Sinds 2020 moeten alle nieuwe huizen ‘bijna energieneutraal’ of ‘BEN’ zijn. En dus zijn isolerende ramen onontbeerlijk. Kies niet alleen voor (drie)dubbel glas, maar ook voor deur- en raamprofielen die de warmte helpen binnenhouden. Lees er meer over op IedereenBEN.be.

Ontdek Elegant

Een duurzame nieuwbouwwoning

Hecht je belang aan het milieu en een duurzame toekomst? Dat staat ook bij Deceuninck voorop! Daarom ontwikkelden we gevelbekleding waarmee je op ecologische wijze je gevel in een nieuw, isolerend kleedje stopt. Ook hier kun je kiezen uit een veelvoud van kleuren en tinten. En je kunt vertrouwen op de expertise van onze specialisten: zij helpen je graag om de juiste combinatie van gevelbekleding en raamprofielen te vinden.

Benieuwd hoe je nieuwe pvc-ramen er zullen uitzien in jouw nieuwbouwwoning? Gebruik onze kleurensimulator!

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator