Vraag een gratis offerte

Ramen

De soorten rolluiken op een rij

clock min. reading time

Rolluiken garanderen niet alleen privacy in je woning, ze bieden ook extra comfort. Zo houden ze het straatlawaai buiten. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je huis lekker koel blijft in de zomer en lekker warm in de winter. Maar welke soorten rolluiken bestaan er zoal? Een overzicht.

1.Soorten rolluiken: pvc, hout of aluminium?

Rolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout en aluminium, maar vandaag is vooral pvc courant. Dit materiaal biedt dan ook tal van voordelen. Het is bijvoorbeeld een prima isolator, wat je snel zult merken aan je dalende energierekening. Daarnaast is pvc erg veilig: met rolluiken in kunststof krijgen potentiële inbrekers werkelijk geen schijn van kans.

2.De verschillende rolluiksystemen

Rolluiken bestaan enerzijds uit een geheel van lamellen en anderzijds uit een kast waarin die lamellen opgerold worden. Afhankelijk van hoe die twee delen geïnstalleerd worden, onderscheiden we drie types:

  • Inbouwrolluiken: de rolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur- of raamopening. Dit type rolluiken is vooral populair bij nieuwbouw. Omdat de bouwschil doorbroken wordt, is het wel belangrijk om de rolluikkast extra te isoleren.
  • Opbouwrolluiken: bij dit type rolluiken vormen het raam en de rolluikkast één geheel, dat achter de buitensteen wordt geïnstalleerd.
  • Voorzetrolluiken: in dit geval worden de rolluiken aan de buitengevel voor (bestaande) ramen of deuren geplaatst. Een voorbeeld hiervan zijn de Protex-rolluiken van Deceuninck, die passen op alle mogelijke ramen. Deze rolluiken kun je ook combineren met vliegenramen.

3.De bediening

Tegenwoordig is de bediening van rolluiken een fluitje van een cent. Je kunt kiezen tussen lint-, ketting-, kruk- of motorbediening. Als je voor die laatste kiest, is het ook ook mogelijk om via domotica je elektrische rolluiken vanop afstand te bedienen. Extra handig als je niet thuis bent!

Kiezen voor de Protex-rolluiken van Deceuninck

Wil je graag het neusje van de zalm? Kies dan voor Protex van Deceuninck, de ‘rolluiken van morgen vandaag’. Deze rolluiken in pvc zijn niet alleen comfortabel en onderhoudsvriendelijk, ze zijn ook makkelijk te plaatsen: de kast bestaat namelijk uit één stuk en kan tijdens één werfbezoek worden geïnstalleerd. Kies je voor rolluiken in combinatie met nieuwe ramen, dan kunnen we de luiken in het atelier vaak al vooraf op de ramen monteren. Het spreekt voor zich dat dit bij de plaatsing een grote tijdwinst oplevert.
Geïnteresseerd? Vraag dan een gratis prijsofferte of neem voor meer informatie contact op met een van onze verdelers. Je vindt er zeker ook één in jouw buurt!

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator