Vraag een gratis offerte

Ramen

Dakvenster installeren: waarmee rekening houden?

clock min. reading time

Een woning met een groot dak heeft meerdere voordelen. Zo kun je er bijvoorbeeld zonnepanelen op installeren. Of dakramen. Die laatste voorzien je interieur van extra veel lichtinval, en dat is altijd aangenaam. Maar vóór je dakvensters koopt en installeert, overlopen we graag enkele aandachtspunten. Ontdek hier waarmee je rekening moet houden om van je dakramen een echte meerwaarde in je woning te maken.

Kies voor topisolatie

Een eerste belangrijke vereiste heeft te maken met isolatie. Dat dakramen veel zonlicht binnenlaten, heeft namelijk ook een keerzijde. In de winter maakt de zon het aangenaam warm, maar in de zomer durft het weleens té heet te worden. Tenzij je natuurlijk voor hoogisolerende dakramen kiest. Pvc-dakramen kunnen op dat vlak heel wat mooie adelbrieven voorleggen. Een goed geplaatst pvc-dakvenster zal je energiefactuur gevoelig doen afnemen en je wooncomfort verder verhogen.

Ga voor een afwerking in stijl

Een dakraam mag dan wel heel specifiek zijn, dat betekent niet dat je je hoeft neer te leggen bij een standaardafwerking. Je hebt de keuze uit een breed assortiment, zowel qua kleur als qua vormgeving. Zo zijn er de klassieke dakramen die naar buiten klappen of kantelramen die naar binnen opengaan en zelfs een combinatie van de twee is mogelijk. Daarnaast bestaan er ook dakkoepels- en kokers.

In onze collectie vind je een hele waaier aan kleuren, ­zodat je zeker de uitvoering vindt die het best bij de stijl van je woning past.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

 

 

Dakvenster = tien procent van de vloeroppervlakte

En hoe groot moeten dakvensters precies zijn? Dat hangt af van de vloeroppervlakte. Doorgaans wordt aangeraden om minimaal tien procent van het vloeroppervlak te voorzien als totale raamoppervlakte. Zo laat je voldoende licht binnen, zonder dat het te heet wordt.

Je woning renoveren met nieuwe ramen? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Of vraag een gratis brochure aan voor meer informatie.