Vraag een gratis offerte

Ramen

Dakraam of dakkapel? Wij helpen je kiezen!

clock min. reading time

Wil je je zolder omtoveren tot een leuke hobby- of slaapkamer met voldoende licht? Dan is een dakkapel of dakraam wellicht geen overbodige luxe. Beiden zorgen voor meer lichtinval en geven je woning een unieke uitstraling, maar welke optie is nu de beste?

Je woning uitbreiden met een dakkapel

Wil je je woning uitbreiden met een slaapkamer voor je jongste telg, maar steekt een schuin plafond daar een stokje voor? Dan biedt een dakkapel soelaas. Een dakkapel vergroot de woonruimte en komt ook de lichtinval van je kamer ten goede. Als je voor een dakkapel kiest, stijgt je woning bovendien in waarde. Het is dus vast en zeker de investering waard!

Hou er wel rekening mee dat je je bij de plaatsing van een dakkapel in sommige gevallen moet houden aan een specifieke regelgeving. Informeer bij je gemeente of je een omgevingsvergunning nodig hebt.

Een verbluffend uitzicht

Wil je van een verbluffend uitzicht genieten? Ook dan is een dakkapel de beste oplossing. Maak je keuze uit de vele verschillende materialen, kleuren en maten, en stem je dakkapel perfect af op de stijl van je woning. Integreer ook enkele ventilatieroosters voor een optimale verluchting.

Dakraam: meer licht en ventilatie

Heb je geen extra leefruimte nodig, maar wel meer licht? Dan is een dakraam een uitstekende optie. Zo’n raam is niet alleen goedkoper dan een dakkapel, maar zorgt ook voor een nog betere lichtinval en ventilatie. Daarnaast heb je voor de installatie geen vergunning nodig. Klein minpuntje: je hebt – in tegenstelling tot dakkapellen – minder keuzemogelijkheden omtrent vormgeving.

Pvc zorgt voor optimale isolatie

Welke optie je ook kiest, pvc-bekleding van Deceuninck zorgt voor een optimale isolatie. Ook onze ramen zelf hebben allemaal een hoge isolatiewaarde. Mooi meegenomen: pvc vergt vrijwel geen onderhoud en is bijzonder duurzaam.

Bezoek een van onze verdelers voor meer informatie of vraag een gratis brochure aan!

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator