Vraag een gratis offerte

PVC-Luiken

Zonwerende ramen: wat zijn de opties?

clock min. reading time

Hoe meer zon, hoe meer vreugd! Ook in je interieur wil je zo veel mogelijk zonlicht. Grote ramen zijn dan ook aangewezen. In de winter geniet je zo niet alleen van extra zonlicht, maar ook van extra warmte. In de zomer tovert die extra warmte je woning echter om in een sauna; prettig is anders! Zonwerende ramen zijn dan een goede oplossing: ze houden een teveel aan zonlicht buiten, en zorgen voor extra isolatie. Voor het installeren van zonwerende ramen zijn er verschillende opties.

PVC ramen voor het allerhoogste wooncomfort

PVC ramen zijn vandaag de meest logische keuze voor wie gaat bouwen of verbouwen. Ze houden geluid buiten en zorgen voor een constante temperatuur in huis. Bovendien zorgt het tijdloze kleurenaanbod voor onbeperkte mogelijkheden. Combineer onze hoogwaardige PVC profielen met de juiste beglazing, en je hebt nooit meer last van te veel zonlicht.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Raamfolie of zonwerend glas om de zon buiten te houden

De meest eenvoudige oplossing voor het buitenhouden van de zon is het combineren van de hoogwaardige PVC-profielen van Deceuninck met zonwerend mat glas of spiegelglas. Heb je graag een minder permanente oplossing, of heb je reeds gewone ramen geïnstalleerd? Dan is raamfolie een goede oplossing. Zonwerende raamfolie plak je gewoon op je bestaande ramen. Het is minder efficiënt als zonwerend glas, maar ideaal als tussenoplossing.

De meest ideale oplossing: PVC klapluiken of rolluiken

Zonwerende ramen zijn een goede oplossing om het teveel aan warmte in de zomer buiten te houden, maar er is ook één groot nadeel: ook in de winter houdt dit glas de warmte buiten. De meest ideale oplossing zijn de Deceuninck Zendow#neo Protex rolluiken. Dankzij deze rolluiken heb je immers geen zonwerende ramen nodig: bij te veel zonlicht doe je gewoon de rolluiken naar beneden! De rolluiken zijn dankzij hun universele design bovendien compatibel met alle mogelijke ramen en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren.

Daarnaast zijn ook Deceuninck Zendow#neo Kiuzo luiken een goed idee. Je kan kiezen tussen paneelvullingen, open lamellen of een combinatie van beide. Hierdoor is er permanent ventilatie en is je ruimte volledig verduisterd. Deze duurzame en stevige luiken kunnen automatisch gesloten en geopend worden. Een elegante vorm en licht afgeronde hoeken zijn typisch voor deze functionele luiken. Hierdoor passen ze perfect bij elk type raam.

Vind een verdeler