Vraag een gratis offerte

PVC-Luiken

Zo houd je de warmte buiten tijdens de zomer

clock min. reading time

De zomermaanden staan bij momenten garant voor uren zonneschijn en hoge temperaturen. Warme dagen zijn ideaal voor uren plezier in het zwembad, op het strand of op een terras. Maar de hitte houden we toch graag uit ons huis. Dat maakt leven en slapen een pak aangenamer. Naast klassieke methoden als open ramen of airconditioning bestaan er nog enkele nuttige middelen die je een koele woning garanderen.

Luiken, rolgordijnen en rolluiken

Met luiken op maat bescherm je je ramen en woning tegen zon, koude, wind en regen. Kiuzo-klapluiken kennen een grote uv-bestendigheid. De luiken worden opgevuld met paneelprofielen, driehoekdwarslatjes of lamellen. Al deze systemen verhogen de thermische isolatie van je woning, en houden zowel de koude als de warmte buiten.

Passen luiken niet meteen bij de uitstraling van je gevel? Dan vormen rolluiken een waardig alternatief. Zendow#neo Protex rolluiken passen op alle mogelijke ramen en bieden een goede thermische isolatie. Ideaal om de hitte uit je woning te houden.

Zonneschermen, screens of rolgordijnen

Een andere mogelijkheid is het plaatsen van zonneschermen, markiezen of screens. Een screen is een stuk doek met zonwerende eigenschappen die je voor het raam bevestigt. Het houdt zon en warmte buiten, maar laat wel nog deels licht door. Let op dat je zonnewering altijd aan de buitenkant van je raam plaatst. Anders komt een groot deel van de warmte toch nog in huis. Met rolgordijnen of jaloezieën bepaal je zelf hoeveel licht je nog binnen laat.

Isolerende ramen en deuren

Sterk isolerende ramen en deuren houden in de wintermaanden niet alleen de warmte in je huis, maar zorgen in de zomer ook dat ongewenste hitte niet binnen raakt. Een goede isolatie van je huis zorgt dus ook voor de nodige afkoeling, zeker omdat ramen met een grote thermische isolatiewaarden koele lucht in de woning houden.

Warmte treedt ook via deuren je huis binnen. Met een voordeur in PVC verkrijg je een optimaal isolerende werking: een warm huis in de winter en een koel binnenklimaat in de zomer.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

 

Houd ook je terras koel met zonnewering

Wil je op je terras ook van een beetje afkoeling genieten? Een witte zonwerende dakbedekking plaatst je terras permanent in de schaduw. Heb je graag iets meer licht? Opteer dan voor een fumé dakbedekking. Dit soort dakplaten laten het licht door, maar weren de warmte. Het plaatsen van een traditionele zonneluifel zal de meest felle zon ook tegenhouden.

Vind een verdeler