Vraag een gratis offerte

PVC-Luiken

Sierluiken uit PVC: dit zijn de grote voordelen!

clock min. reading time

Ben je een fan van landelijk wonen? Dan zijn luiken in PVC zeker iets voor jou. Of je ze nu als sierluikenof als klapluiken gebruikt, PVC luiken geven je ramen meteen een authentieke en rustieke touch. Het aanbod is bijzonder breed en dankzij de verschillende kleuren, vormen en opvulmogelijkheden kan je volop gaan personaliseren. Op de koop toe zijn klapluiken en sierluiken uit PVC ook nog eens duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Ontdek hier alle voordelen!

Sierluiken uit PVC: stevig en duurzaam

Wie zijn ramen uitrust met sierluiken uit PVC, kiest automatisch voor topkwaliteit. Zon, koude, wind of regen, met onze Kiuzo PVC luiken bescherm je je woning tegen de barste weersomstandigheden. Deze sierluiken uit PVC voldoen aan dezelfde strenge kwaliteitsnormen als onze ramen en deuren. Ze staan voor een ongeëvenaarde stevigheid en duurzaamheid en zijn ook nog eens onderhoudsarm. Water en een zachte spons, meer heb je niet nodig om je Kiuzo PVC sierluiken in perfecte staat te houden!

Sierluiken uit PVC: kwaliteit gekoppeld aan esthetiek

PVC sierluiken, de naam zegt het zelf, zijn niet alleen oerdegelijk maar ook een lust voor het oog. In woningen met een rustiek karakter vormen ze een onmisbaar accessoire. Kiuzo PVC-luiken zijn beschikbaar in twee diktes:

  • 24 mm PVC-luiken: deze prachtige sierluiken met paneelvulling combineren het best van twee werelden: lichtheid en stevigheid. Ze worden vastgehecht met een clipsysteem.
  • 38 mm PVC-luiken: deze versie straalt tijdloze klasse en elegantie uit. De zachte curven en het subtiele design tillen elke woning naar een hoger niveau. Of je nu kiest voor paneelvullingen of open lamellen, 38 mm PVC sierluiken zijn altijd een evenwichtige mix van comfort, stevigheid, kleur en design.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Sierluiken uit PVC: personaliseer naar hartenlust!

Kiuzo luiken bieden voor elke woning een oplossing op maat. Je hebt niet alleen keuze uit een uitgebreid kleurenpalet, ook qua structuur (folie of in de massa gekleurd), vorm (recht of gebogen) enopvulmethode (lamellen, paneelprofielen of driehoekdwarslatjes) kan je je PVC sierluiken personaliseren. Welke variant je ook kiest, alle Kiuzo PVC luiken zijn uv-bestendig, inbraakwerend en verhogen de thermische isolatie van je woning.

Luiken die er niet ouderwets uitzien?

De zware, houten klapluiken die bij de typisch Vlaamse fermettestijl horen, zijn niet meer van deze tijd. Gelukkig maar, want we hoeven je vast niet te vertellen hoeveel onderhoud zulke luiken nodig hadden. En toch zijn sierluiken weer helemaal terug! Omdat sierluiken van Deceuninck gemaakt zijn van PVC in plaats van hout, zijn ze duurzaam, onderhoudsvriendelijk én zien ze er allesbehalve ouderwets uit.

Bescherm je ramen

Pvc-sierluiken zijn niet enkel een mooi accessoire voor je woning, ze beschermen je ramen ook in alle weersomstandigheden. Door je luiken te sluiten, vrijwaar je je ramen op een eenvoudige manier van schade door regen, sneeuw of hagel. Door de hoge kwaliteit van de sierluiken, behoudt je woning ook met gesloten luiken haar charme en uitstraling.

Sierluiken die energie besparen

Hoewel de term anders doet vermoeden, zijn sierluiken van Deceuninck niet louter ‘voor de sier’. Ze zijn speciaal ontworpen om je woning extra te isoleren en je zo energie te helpen besparen. Je kunt ze zelfs voorzien van een mechanisme dat ze automatisch opent en sluit.

Open of gesloten zorgen ze, samen met een goeie isolatie en een zuinig verwarmingssysteem, voor een optimale temperatuur in huis. Deze functie is in de prijs van je kunststof sierluiken inbegrepen.

In de herfst en de winter laten open raamluiken op een zonnige dag maximaal het licht binnen. Zo warmt je woning op natuurlijke wijze op. Het warme zonlicht vormt een aangename toevoeging aan de warmte gegenereerd door je verwarmingssysteem. Energie van de zon is helemaal gratis.

Sluit de luiken voor je ramen wanneer de avond valt en het kouder wordt: zo houd je de warmte binnen, en de koude buiten. Bovendien maken gesloten raamluiken een koude winteravond extra gezellig.

Op zwoele zomeravonden maken luiken de airco overbodig. Sluit ze overdag, en houd de hitte buiten. Laat dan ‘s nachts door open raamluiken een koele zomerbries binnen, en geniet van een weldadige nachtrust.

Klaar om je energiefactuur definitief te doen dalen? Bekijk onze verschillende kunststof raamluiken.

Onder de indruk van de unieke voordelen die sierluiken uit PVC te bieden hebben? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!

Vind een verdeler