Vraag een gratis offerte

PVC-Luiken

De voordelen van pvc-rolluiken op een rijtje

clock min. reading time

Kiezen voor rolluiken in pvc betekent in de eerste plaats dat je een enorme keuze hebt qua kleuren en stijlen. Je kunt dus perfect kiezen voor rolluiken die het best passen bij jouw woning. Maar daarnaast zijn er nog tal van praktische voordelen.

1 – Rolluiken houden inbrekers buiten

Rolluiken zorgen er sowieso voor dat dieven niet meer zomaar een raam kunnen inslaan om zich zo een weg naar binnen te verschaffen. Inbreken wordt door neergelaten rolluiken een pak moeilijker gemaakt, dus veel kans dat ze jouw woning zullen overslaan.

2 – Rolluiken zorgen voor meer isolatie

Of je nu al hebt geïnvesteerd in isolerend glas of niet, pvc-rolluiken zorgen voor nog betere isolatie. Lekker koel in de zomer? Overdag de rolluiken dichthouden is de boodschap, want zo houd je de warmte buiten. In de winter laat je best zodra het donker wordt de rolluiken naar beneden, zodat het lekker warm blijft zonder dat je energierekening de pan uitswingt.

3 – Rolluiken zijn geluidsisolerend

Akoestische isolatie is vandaag even belangrijk als thermische isolatie. Omgevingsgeluiden van bijvoorbeeld verkeer zijn erg storend en bovendien een belangrijke oorzaak van stress. Rolluiken zijn de beste manier om die geluidsoverlast te stoppen. En omgekeerd geldt het natuurlijk ook: liefhebbers van harde muziek die ruzie met de buren willen vermijden kunnen best hun rolluiken naar beneden laten.

4 – Rolluiken beschermen je ramen en deuren tegen weersomstandigheden

Regen, hagel, wind, vrieskou of hevige zonneschijn: ze hebben allemaal hun invloed op je ramen en deuren. Ze zorgen voor verkleuringen, erosie of andere (kleine) beschadigingen die de levensduur verkorten. Rolluiken zorgen voor meer bescherming tegen extreme weersverschijnselen.

5 – Rolluiken verduisteren

Het klinkt logisch, maar rolluiken zorgen voor de best mogelijke verduistering overdag. Zelfs met zware gordijnen bereik je nooit hetzelfde effect als met rolluiken. En dat is goed nieuws voor wie kleine kinderen overdag moet kunnen laten slapen. Werk je zelf ’s nachts? Dan zullen rolluiken ook jou een perfecte slaap bezorgen.

Stap eens binnen bij een van onze verdelers, zij voorzien u van het beste advies over pvc-rolluiken. Of vraag een gratis offerte!

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator