Vraag een gratis offerte

Premies

Wie maakt aanspraak op een renovatiepremie? Dit zijn de voorwaarden

clock min. reading time

Een woning verbouwen of renoveren vergt een financiële inspanning. Zeker omdat de energienormen er de jongste jaren niet minder op geworden zijn. Maar niet getreurd: je investering is allerminst weggegooid geld. Dankzij de betere isolatie gaat je energiekost namelijk drastisch dalen, met een aantrekkelijke terugverdientijd tot gevolg. Bovendien maak je ook nog eens aanspraak op verschillende premies. Ontdek hier alvast de voorwaarden voor de renovatiepremie!

Renovatiepremie, wat is dat?

De renovatiepremie is een initiatief van de Vlaamse overheid en kon voor het eerst worden aangevraagd in 2007. Intussen zijn we zeven jaar verder, maar de opzet blijft nog altijd dezelfde: eigenaars de kans geven om hun woning te renoveren en zo de kwaliteit ervan aanzienlijk te verbeteren. Verschillende werkzaamheden komen in aanmerking voor de renovatiepremie, telkens tot een bepaald maximumbedrag.

De huidige premievoorwaarden zijn van toepassing vanaf 1 februari 2019. Op vrijdag 21 december 2018 heeft de Vlaamse Regering definitief beslist een overkoepelende renovatiepremie in te voeren. De verbeteringspremie verdwijnt en gaat volledig op in de renovatiepremie. De aanpassingspremie voor werken in een woning voor de 65-plusser blijft wel afzonderlijk bestaan. Ontdek alles over de Vlaamse renovatiepremie.

Renovatiepremie: voor bewoner én verhuurders

De renovatiepremie is niet alleen weggelegd voor woningeigenaars die het pand zelf bewonen, maar ook voor verhuurders. De woning moet zich wel in het Vlaamse Gewest bevinden en minstens 25 jaar oud zijn. Opgelet: kamers en studentenkamers worden niet als volwaardige woning gezien en komen dus niet in aanspraak voor de renovatiepremie, zelfs als ze ouder zijn dan 25 jaar. Heb je de afgelopen tien jaar al een renovatiepremie ontvangen? Dan zal je enkele jaren geduld moeten hebben. Voor eenzelfde woning of bewoner kan in een periode van tien jaar namelijk maar één keer een renovatiepremie worden toegekend.

Opportuniteit voor je buitenschrijnwerk

Plannen om je buitenschrijnwerk te vernieuwen? Dan is de renovatiepremie een buitenkans! De volledige én gedeeltelijke vernieuwing van je buitenschrijnwerk komen in aanmerking, of het nu gaat om de vervanging van je ramen of van je buitendeuren. Voorwaarde is wel dat je isolerende hoogrendementsbeglazing plaatst met een Ug-waarde (isolatiewaarde van het glas) van maximaal 1,3 W/m²K.

Interesse? Bereken de besparing die renovatie van ramen kan opleveren of vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig?

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator