Vraag een gratis offerte

Premies

Premie voor ramen en deuren: wanneer moet je die aanvragen?

clock min. reading time

Wie de kosten van zijn nieuwbouw of renovatie zo laag mogelijk wil houden, doet er goed aan het premieaanbod nauwlettend in het oog te houden. Zowel de gewesten, de gemeenten als de energieleveranciers doen hun duit in het zakje. Met tal van premies halen ze de kostprijs van je nieuwe ramen en deuren sterk naar beneden. Daarbij is het alleen zaak om de premies op tijd aan te vragen. Ontdek hier welke deadlines van toepassing zijn op jouw woonproject.

Premie voor ramen en deuren: ‘save the date’

Premies aanvragen voor de aankoop van je nieuwe PVC-ramen en deuren, moeilijk is het niet. Een paar papieren invullen, opsturen naar de bevoegde instanties, en klaar is kees. Toch blijven veel premies vandaag nog altijd onbenut, omdat niet iedereen weet dat hij er recht op heeft of omdat de aanvraag stomweg vergeten wordt.

Het loont dan ook de moeite om voor elke premieaanvraag de voorwaarden en de aanvraagprocedure te bestuderen, want die is voor elke premie anders. Meestal kun je de premie wel pas aanvragen ná uitvoering van de werken. We raden je daarom aan de premieaanvraag op voorhand in je agenda te noteren. Een vergetelheid is gauw gebeurd…

Van renovatiepremie tot combipremie: de eindgebruiker wint

Het aanbod aan premies, kortingen en fiscale stimuli voor wooninvesteringen was nooit eerder zo groot. Het doel: energiebesparende maatregelen zoals raamisolatie financieel aanmoedigen, zodat we met z’n allen duurzamer gaan wonen. Het is dé manier om tegemoet te komen aan de Europese richtlijn die zegt dat vanaf 2021 alle nieuwe gebouwen bijna-energieneutraal (BEN) moeten zijn. En ook in bestaande woningen moet het energieverbruik de komende jaren flink naar omlaag.

Premies geven je woonbudget een ongeziene boost, die je niet mag missen. Dankzij initiatieven zoals premiezoeker heb je snel uitgevist op welke voordelen je aanspraak maakt. Om het je gemakkelijk te maken, zetten we de belangrijkste alvast op een rijtje:

  • Renovatiepremie 2014: de Vlaamse overheid keert elk jaar een renovatiepremie uit aan eigenaars die hun woning willen renoveren. Een must voor wie hoog isolerend buitenschrijnwerk combineert met hoogrendementsbeglazing.
  • Energiepremie 2014: deze premie richt zich specifiek op energiebesparende maatregelen, zoals de plaatsing van nieuwe ramen en deuren. Ook de populaire combipremie valt hieronder. Die beloont simultane investeringen in muurisolatie en hoogrendementsglas.
  • Verlaagd btw-tarief: Om eigenaars van bestaande woningen aan te zetten tot maximale energiezuinigheid, heeft de Vlaamse overheid een extra stimulans voorzien: 6% btw op renovatie of verbouwing in plaats van de gebruikelijke 21%.

Wil ook jij profiteren van deze razend interessante premies en voordelen? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!

Vind een verdeler in uw buurt