Vraag een gratis offerte

Premies

Nieuwe renovatiepremie: vervang je buitenschrijnwerk

clock min. reading time

Goed nieuws voor wie zijn huis wil renoveren: sinds 1 december 2015 is het opnieuw mogelijk een renovatiepremie aan te vragen. De vernieuwde premie is een heus succes, want in december alleen werden er al 5500 aanvragen ingestuurd. In januari telden we ongeveer 3000 aanvragen. Ontdek hier wat de Vlaamse renovatiepremie precies inhoudt en wat de voorwaarden zijn.

De voorwaarden van de nieuwe renovatiepremie

De vernieuwde renovatiepremie bedraagt, net zoals de vorige, maximaal 10 000 euro. Je kunt ze alleen aanvragen voor werken in volgende categorieën:

  • de structurele elementen van je woning
  • dakwerken
  • buitenschrijnwerk
  • technische installaties

Per categorie moet je voor minimaal 2500 euro aan facturen kunnen voorleggen. Wil je een premie aanvragen voor je technische installaties? Dan moet je rekening houden met een maximumbedrag. Voor de overige categorieën ben je niet gebonden aan een maximaal investeringsbedrag. Hou er wel rekening mee dat je per aanvraag uit maximaal twee categorieën kunt kiezen en je slechts twee keer in tien jaar van een renovatiepremie kunt genieten.

Dalend energieverbruik met hoogisolerende ramen en deuren

Degelijke raam- en deurprofielen en isolerende beglazing aanschaffen, is een investering op lange termijn. Je vermindert je CO₂-uitstoot en energieverbruik er aanzienlijk mee en bespaart zo jaarlijks behoorlijk wat euro’s. Zijn je ramen en deuren dringend aan vervanging toe? Als je voor hoogrendementsbeglazing in combinatie met nieuwe raam- en/of deurprofielen kiest, komen de werken in aanmerking voor de renovatiepremie.

Linktrusion-technologie: ongeziene isolatieprestaties

Wil je lang genieten van je buitenschrijnwerk en de uitstraling van je woning naar een hoger niveau tillen? Dan zijn pvc-ramen en -deuren beslist iets voor jou. Door hun uitstekende isolatiewaarde en ideale prijs-kwaliteitverhouding zijn ze een echte aanrader voor elke woning. Maar dat is nog niet alles. Dankzij de Linktrusion-technologie van Deceuninck profiteer je met de Zendow#neo Standaard- en Premium-profielen van ongeziene isolatieprestaties. Je kunt ze zelfs combineren met driedubbele beglazing. Bestel ze in jouw favoriete kleur!