Vraag een gratis offerte

Premies

Nieuwe renovatiepremie (én overgangsmaatregel) goedgekeurd

clock min. reading time

De Vlaamse regering heeft de vernieuwde renovatiepremie eind oktober definitief goedgekeurd. Deze premie kan worden aangevraagd vanaf december 2015. Er komt een overgangsmaatregel voor wie vóór 1 december 2014 een overeenkomst met een aannemer heeft afgesloten of materialen heeft besteld.

Van zes naar vier categorieën

Het aantal categorieën van werken waarvoor je een premie kunt aanvragen, is teruggebracht naar vier. Volgende zaken komen in aanmerking:

  • Funderingen, muren, draagvloeren en trappen.
  • Werken aan dakgebinte, dakbedekking, goten en afvoer.
  • Werken aan ramen en buitendeuren.
  • Alles met elektrische en sanitaire installatie in de badkamer, toilet en centrale verwarming.

Werken die niet (meer) in aanmerking komen voor een renovatiepremie:alleen vervanging van het glas, vliegenramen, ventilatiesystemen (wel verluchtingsroosters in de ramen), werken aan garagepoorten, veranda’s, schilderen van buitenschrijnwerk.

Renovatiepremie aanvragen in twee keer

Het maximale bedrag van de renovatiepremie bedraagt nog altijd 10.000 euro. Die moet wel in twee keer worden aangevraagd. Het is dus mogelijk om twee keer 5.000 euro premie te krijgen. Tussen de twee aanvragen moet er minimaal één en maximaal twee jaar liggen. Een premie aanvragen doe je via Wonen Vlaanderen.

Overgangsmaatregel

Wie aannemerscontracten of materiaalbestellingen heeft afgesloten vóór december 2014, valt nog onder de overgangsregeling. Tot 1 februari 2016 kunnen hiervoor aanvragen worden ingediend onder de voorwaarden van het oude stelsel.

Je woning renoveren met nieuwe ramen en deuren? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Of vraag een gratis brochure aan voor meer informatie.