Vraag een gratis offerte

Premies

Goedkope energielening voor wie ‘BEN’ bouwt

clock min. reading time

Het is niet nieuw dat de overheid energiebesparende verbouwingen aanmoedigt. Voor verbouwingen en renovaties kun je gebruikmaken van de energielening, maar sinds kort bestaan er ook voordelige woonkredieten voor wie een nieuwbouwwoning bouwt. Hoe zit dat juist?

Energielening voor renovaties

Je kunt als bewoner of verhuurder een energielening (vroeger FRGE-lening) krijgen voor de energiezuinige renovatie van je woning. Bepaalde doelgroepen komen zelfs in aanmerking voor een renteloze lening! Met 0% interest dus. Waarvoor je die supervoordelige lening kunt  gebruiken? Voor dak-, muur- en vloerisolatie, hoogrendementsglas, luchtdichting, ventilatiesystemen, zonnepanelen, enzovoort. Isolerende ramen en deuren vallen daar uiteraard ook onder!

Voordelen voor wie ‘BEN’ bouwt

Ook voor nieuwbouwwoningen bestaan voordelen. De overheid voorziet dan wel geen energielening voor een nieuwbouwwoning, maar je kunt wel premies ontvangen als je een BEN-woning bouwt. Een Bijna EnergieNeutrale woning of BEN-woning verbruikt amper energie, en voornamelijk duurzame energie. Daardoor is ze bijzonder goed voor het milieu én voor je portemonnee. Wie nu bouwt en een E-peil van E30 of lager behaalt, ontvangt een mooie premie van de netbeheerder. Ook op je onroerende voorheffing krijg je korting als je energiezuinig bouwt. Dat maakt de investering des te aantrekkelijker.

Extra voordelig bouwkrediet

Koester jij bouwplannen? Informeer je dan goed over de voordelen van energiezuinige woningen, zoals een BEN-woning. Het is een iets grotere eenmalige investering in je huis, maar je verdient ze gelukkig snel terug. Goed geïsoleerde muren, een zuinig ventilatiesysteem en duurzame energie leveren je al snel een fikse besparing op!

Nog niet overtuigd? Sinds kort bieden sommige banken nu ook een extra voordelig bouwkrediet aan voor wie een BEN-woning bouwt. Het BEN-krediet is een soort energielening voor een energiezuinige nieuwbouwwoning. Hier vind je alvast meer info over banken die een BEN-krediet aanbieden.