Vraag een gratis offerte

Premies

De Vlaamse energielening ondersteunt jouw energiebesparende plannen

clock min. reading time

Energiezuinig bouwen of verbouwen: het blijft ook in 2015 een klinkend thema. Overweeg je zelf een paar energiebesparende maatregelen in je woning? Dan heb je niet meer de luxe van een ruime waaier premies en voordelen die je vroeger van de overheid kon krijgen. Het goede nieuws? Vanaf januari 2015 kan je wél een goedkope lening aanvragen voor je bouw- of verbouwplannen.

Vlaamse energielening: wat is dat?

De Vlaamse overheid verstrekt een lening voor energiebesparende maatregelen: bepaalde ingrepen waarmee jij je energiefactuur de kop indrukt. Je leent maximum €10.000 die je terugbetaalt binnen de vijf jaar. De intrest bedraagt 2% en in sommige gevallen zelfs 0%. Jouw voordeel? Heel wat energiezuinige aanpassingen betalen zichzelf terug op ongeveer drie jaar tijd. Intussen betaal je maandelijks je lening af met het bedrag dat je bespaart op je energiefactuur. Goed geregeld!

Iets voor jou?

Wie komt in aanmerking voor die Vlaamse energielening? Kort en goed: iedereen die energiebesparende ingrepen plant in zijn woning. En dat zijn er heel wat:

  • Het aanbrengen van isolatiemateriaal of het vervangen van ramen en deuren door isolerende alternatieven.
  • Het vervangen van je oude verwarmingsketel door een energiezuinig model of een warmtepomp.
  • De aanschaf van een zonneboiler of het plaatsen van zonnepanelen.
  • Kleine ingrepen in huis: een energie-audit, onderhoud aan je verwarmingsketel, het plaatsen van een slimme kamerthermostaat, …

De volledige lijst van werken waarvoor je een lening kan aanvragen, vind je op de website van de Vlaamse energielening.

De kleine lettertjes

Is de energielening het antwoord op al je vragen? Pas wel op: een energielening vraag je aan in je eigen gemeente bij een “lokale entiteit” zoals het OCMW of het energieloket. Niet elke Vlaamse gemeente is aangesloten, dus kijk zeker even na of jouw gemeente op de lijst van deelnemende lokale entiteiten staat.

Op zoek naar meer slimme ideeën voor een energiezuiniger huis? Blader dan eens door ons aanbod aan isolerende bouwmaterialen. En hou zeker onze tips & tricks in de gaten!