Vraag een gratis offerte

Premies

De meest interessante isolatiepremies op een rijtje

clock min. reading time

Je woning isoleren gaat gepaard met een aanzienlijke kostenbesparing. Doordat de aangename kamertemperatuur niet meer tenietgedaan wordt door allerlei spleten of kieren daalt je energiefactuur namelijk aanzienlijk. Uiteraard gaat grondige isolatie gepaard met een zekere investering, maar die wordt dan weer verlicht door allerlei premies. Hoewel de overheid haar premiebeleid de jongste jaren verstrengd heeft, blijven er nog heel wat interessante steunmaatregelen over. Een overzicht.

Belastingvermindering voor dakisolatie

Een groot deel van de warmte in de Vlaamse woningen gaat verloren via de daken. En dat is zonde, want je dak is bijzonder gemakkelijk te isoleren voor een relatief beperkte investering. Zeker als je rekening houdt met de belastingvermindering die eraan verbonden is. In 2016 geeft de Vlaamse overheid een belastingvermindering van 30 procent voor dakisolatie. Het maximumbedrag voor 2016 bedraagt 3.070 euro. Ontdek alle voorwaarden.

Hoogrendementsbeglazing

Ook voor de installatie van hoogrendementsbeglazing maak je aanspraak op een premie. De Vlaamse overheid betaalt 20% tot 30% van het totale factuurbedrag terug, met een maximum van 10.000 euro, afhankelijk van je inkomen. De belangrijkste voorwaarden zijn dat de woning minstens 25 jaar oud is en je minimaal 2.500 euro aan facturen moet kunnen voorleggen (excl. btw). En vanaf 1 juli 2016 geldt als bijkomende voorwaarde dat je ventilatieroosters in de ramen of een ventilatiesysteem in de woning aanbrengt.

Ook netbeheerder geeft premies

Niet alleen de overheid kent premies toe voor isolatie, ook de netbeheerders doen hun duit in het zakje. Doe dus de nodige navraag, het verschil op de eindfactuur kan groot zijn. Zeker als je weet dat ook veel Vlaamse gemeentes isolatiepremies uitreiken.

Wil je het onderste uit de kan halen? Dan ga je het best ook voor hoogisolerende ramen en deuren.  Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Of vraag een gratis brochure aan voor meer informatie.