Vraag een gratis offerte

Interieurtoepassingen

Daar is de lente! Tijd voor bloemen op de vensterbank

clock min. reading time

Na een lange winter kunnen we eindelijk weer genieten van een flinke dosis vitamine D. En daar zijn niet alleen wij blij mee, ook de natuur staat in bloei. Door je vensterbank op te fleuren met bloemen of plantjes, word je instant vrolijk als je na een lange werkdag thuiskomt. Maar wat zijn nu de beste plantjes voor in je plantenbakken? We zetten enkele opties op een rij.

Easy peasy: een groene vensterbank

Ben je niet gezegend met groene vingers, maar heb je wel graag een mooie vensterbank? Dan plant je toch gewoon siergrassen in je bloembakken! Festuca glauca of blauw schapengras is bijvoorbeeld erg mooi bij een moderne woning. Deze plant vraagt weinig onderhoud en is winterhard, dus je kunt hem het hele jaar door laten staan.

Gemakkelijke bloemen

Toch liever bloemetjes? Ook dan zijn er heel wat soorten die weinig onderhoud vragen. De gerbera is – terecht – een van de populairste vensterbankbloemen. De kleurrijke bloemen geven je woning meteen een zomerse toets en staan bovendien lang in bloei. Vlijtige liesjes zien er niet alleen heel schattig uit, ze overleven ook erg goed – zeker als ze in de schaduw staan. Ten slotte zijn ook mini-petunia’s een prima keuze. Je vindt de kleine trompetjes in vrijwel alle kleuren. Petunia’s blijven op hun mooist als ze in de zon staan en je ze regelmatig water en plantenvoeding geeft.

Je eigen kruidentuintje

Verder zijn ook kruiden erg gemakkelijk in onderhoud. Plant bijvoorbeeld rozemarijn of munt in je bloembakken op de vensterbank en geniet elke keer als je er voorbijloopt van hun heerlijke geur. Maar ook aardbeienplantjes zijn een goede optie. Een streling voor het oog én de smaakpapillen.

Kies voor een plantenbak met gaatjes

Gebruik bij voorkeur een plantenbak met gaatjes en een bijhorende schaal. Als het dan eens stevig onweert, gaat je plantje niet meteen kapot. De regen kan namelijk makkelijk weg, zodat je plant niet hoeft te verdrinken.
Op zoek naar een vensterbank die pérfect bij je woning past? Vind een verdeler.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator