Vraag een gratis offerte

Gevel

Premies voor gevelisolatie: waar heb je recht op?

clock min. reading time

Wie plannen heeft om zijn gevel te isoleren, heeft geen enkele reden om die op de lange baan te schuiven. Gevelisolatie vergt dan wel een kortetermijninvestering, maar die kosten haal je er zo weer uit. Want je energierekening gaat niet alleen drastisch omlaag, je maakt ook aanspraak op interessante premies. We lijsten hier alvast enkele ondersteunende maatregelen op die je maar beter niet links laat liggen!

Na-isolatie: premie van netbeheerder

Wie de thermische en akoestische verliezen van zijn gevel tot een minimum wil beperken, begint het best met de na-isolatie van de bestaande buitenmuren. Het verschil zal snel merkbaar zijn op je energiefactuur. Deze energiebesparende ingreep wordt bovendien ondersteund door de netbeheerder. Huis of appartement, wie zijn buitenmuren laat isoleren door een aannemer, maakt aanspraak op een premie. Let wel: alleen na-isolatie aan de buitenkant van een al bestaande buitenmuur komt in aanmerking. Binnenisolatie valt niet binnen het premiestelsel.

Hier nog enkele belangrijke voorwaarden:

  • Deze premie is alleen geldig voor woningen, wooneenheden of woongebouwen in het Vlaamse gewest die vóór 1-1-2006 werden aangesloten op het elektriciteitsnet van de netbeheerder.
  • Herbouw en uitbreiding van een bestaande bouw en grondige verbouwingen die aan de E-peileisen moeten voldoen, komen niet in aanmerking.

Het rooilijndecreet

In Vlaanderen mag door het nieuwe rooilijndecreet bij renovatie elke woning met 14 cm de rooilijn overschrijden. Dit is natuurlijk mooi meegenomen voor wie zijn voorgevel extra wil isoleren. 14 cm is ruim voldoende om een extra spouw met extra isolatie langs buiten te voorzien en af te werken met een duurzame Deceuninck gevelbekleding. En dit zonder binnenshuis ruimte te moeten opofferen.

Investeren in ramen én muren: ga voor de combipremie

Wie een perfect isolerende gevel wil, mag natuurlijk ook zijn ramen niet links laten liggen. Hoogrendementsglas in combinatie met hoogisolerende raam- en deurprofielen zijn een must. Schrik voor de investeringskosten? Geen nood: de combipremie geeft het financiële plaatje een mooie boost. Deze premie beloont eigenaars die tegelijk hun muren isoleren en de ramen vervangen door hoogrendementsglas. Zo heb je je investering in dertien jaar tijd al terugverdiend, terwijl de vervangelementen zeker vijftig jaar meegaan.

Tip: Er zijn nog heel wat andere premies die je bouw- of renovatiekosten gevoelig verlichten. Wil je niets mislopen? Bekijk dan zeker het volledige premieaanbod.

Droom jij ook van een gevel met hoogisolerende topramen? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!