Vraag een gratis offerte

Gevel

Potdeksel-gevelplank in kunststof

clock min. reading time

Deceuninck is vooral bekend om zijn raam- en deursystemen, maar beschikt ook over een ruim assortiment gevelbekledingsoplossingen. Aan zijn assortiment planken in pvc-hardschuim voorzien van een pvc-toplaag, de zgn. ‘Standaard’-reeks, voegt Deceuninck nu een nieuw type plank toe: de Potdeksel 167-plank (P 1036). Die wordt overlappend geplaatst, heeft een aantrekkelijke nerfstructuur en is verkrijgbaar is in 8 duurzame kleuren.

Uitbreiding assortiment

Het bestaande assortiment gevelbekledingsoplossingen van Deceuninck is opgedeeld in 2 reeksen: een Premium- en een Standaard-reeks. De Premium-reeks bestaat uit gevelbekledingen in Twinson® – een pvc-houtcomposiet dat de voordelen van pvc koppelt aan de look & feel van hout – en uit gevelbekledingen in pvc, alle afgewerkt met een coating of een vuilafstotende uv-bestendige folie. De Standaard-reeks omvat budgetvriendelijke, in-de-massa-gekleurde duurzame geveloplossingen, al dan niet voorzien van een nerfstructuur.

De Potdeksel 167-gevelplank (P 1036) maakt deel uit van de Standaard-reeks en is net zoals de reeds bestaande Dubbele Rabat 300-gevelplank (P 1024), verkrijgbaar in 8 verschillende in-de-massa-gekleurde tinten – van verkeerswit over lichtgrijs, lichtivoor, crèmewit, taupe, zand en donkergrijs tot pastelblauw – maar wordt overlappend geplaatst. Daarnaast laat de Potdeksel 167-gevelplank zich kenmerken door zijn hoge densiteit, zijn bijzonder aantrekkelijke nerfstructuur en door de toepassing van koudpigmentatie: een procedé dat ervoor zorgt dat het infraroodlicht van de zon wordt gereflecteerd in plaats van geabsorbeerd.

Makkelijke plaatsing

Alle gevelbekledingsprofielen van Deceuninck kunnen snel en eenvoudig gemonteerd worden. Dit gebeurt op een achterliggende draagstructuur. Een stevig houten rachelwerk volstaat hiervoor. Het tand- en-groefsysteem zorgt telkens voor een compleet verdoken bevestiging en een automatische uitlijning. Hierdoor kan de uitvoering makkelijk door één persoon gebeuren. Voor een perfecte afwerking is een volledig assortiment afwerkingsprofielen beschikbaar in identiek dezelfde 8 kleuren.

De kunststof Potdeksel 167 -plank (P 1036) weegt minder dan soortgelijke alternatieven, heeft een hoge slagvastheid en laat zich makkelijk be- en verwerken. Specifiek gereedschap is niet nodig. Dankzij zijn lengte van 6 m en zijn specifieke Potdekselvorm kan een geraffineerd spel van reliëf, licht en schaduw gecreëerd worden. Het eindresultaat is telkens een streling voor het oog!

Premies

Gevelbekleding kan dienst doen als finale laag voor het afwerken van een buitenmuur, maar kan – in combinatie met isolatie in de meest uiteenlopende diktes – ook deel uitmaken van een totaalisolatieconcept. Zo zorg je meteen voor minder stookkosten en een lagere CO2-uitstoot en gaat tot 20% minder energie verloren.

Voor buitenmuurisolatie zijn er tal van premies verkrijgbaar: de traditionele premie en de nieuwe combipremie. Deze laatste is van toepassing wanneer zowel de gevel als de ramen en deuren beter worden geïsoleerd. Meer info vind je op www.premiezoeker.be of op www.energiesparen.be voor het Vlaams Gewest, op energie.wallonie.be voor het Waals Gewest en op mineco.fgov.be voor premies op federaal niveau.

Gratis staal en vrijblijvende offerte

Onder de rubriek ‘Gevelbekleding’ of via ‘stalen aanvragen’ kan je ook aangeven of je al dan niet een vrijblijvende offerte voor de plaatsing van je gevelbekleding wil ontvangen.