Vraag een gratis offerte

Gevel

Je gevel renoveren: hoe begin je eraan?

clock min. reading time

Wist je dat na je dak je buitenmuren de tweede grootste oorzaak van warmteverlies zijn? Je gevel renoveren is dan ook een slimme manier om de energieprestatie van je woning te verbeteren. Maar hoe doe je dat precies? Een woordje uitleg …

Je buitenmuren thermisch isoleren

Energieverlies via je buitenmuren beperken kan op twee manieren. Allereerst kun je ervoor zorgen dat je woning zo luchtdicht mogelijk is. Dat doe je vooral door de aansluitingen van het schrijnwerk met je gevel te optimaliseren.
Daarnaast kun je ook de thermische isolatieprestaties van je buitenmuren verbeteren. Hoe je dat doet, hangt af van het type muur:

  • Massieve buitenmuren kun je bijkomend isoleren aan de binnenkant en/of aan de buitenkant.
  • Spouwmuren kun je het makkelijkst isoleren in de spouw. Uiteraard kun je dit ook combineren met isolatie aan de binnenkant en/of de buitenkant van je muur.

Isoleren én je gevel renoveren

Ben je van plan om je buitenmuur aan de buitenkant te isoleren, dan kun je meteen kiezen voor een totale nieuwe look voor je gevel. Bovenop de laag isolatiemateriaal komt er namelijk nog een afwerkingslaag. En die biedt heel wat mogelijkheden, zoals steenstrips of gevelbekleding in pvc of composiet.

De voordelen van isolatie aan de buitenkant

Elke manier van isoleren heeft zijn voor- en nadelen. Toch zijn er heel wat goede redenen om te kiezen voor een gevelrenovatie in combinatie met isolatie aan de buitenkant van je muren:

  • Je kunt een dikkere laag isolatie plaatsen. Dat is zeker het geval met een relatief dunne afwerkingslaag zoals gevelplanken in pvc of composiet.
  • Je kunt het isolatiemateriaal ononderbroken rond de buitenmuren aanbrengen. Zo vermijd je koudebruggen.
  • Je verliest geen kostbare binnenruimte.
  • Binnenshuis ondervind je geen hinder van de werken.
  • Je gevel krijgt in één klap een schitterende nieuwe look.

Wil je graag je gevel renoveren? Neem dan gerust contact op met een van onze verdelers of vraag vrijblijvend een gratis prijsofferte aan.