Vraag een gratis offerte

Gevel

Je gevel renoveren: dit moet je weten

clock min. reading time

Een goed onderhouden (voor)gevel oogt niet enkel mooi en verzorgd, het is ook een pak veiliger en vochtbestendiger. Maar moet je nu kiezen voor gevelrenovatie, -reiniging of –isolatie? Of een combinatie van die drie? We zetten een en ander voor je op een rijtje.

Specialist

Eén belangrijke stelregel: wat je ook laat doen, kies voor een gespecialiseerde en geregistreerde aannemer. Vraag referenties en laat je niet onder druk zetten om snel-snel een beslissing te nemen.

Gevelreiniging

Is je gevel ontsierd door graffiti of vervuiling? Dan volstaat een reinigingsbeurt wellicht om je gevel er weer helemaal fris en nieuw te laten uitzien. Je hebt de keuze uit verschillende technieken, afhankelijk van het materiaal waaruit je gevel bestaat. Een bakstenen gevel kun je laten zandstralen, maar je kunt ook opteren voor nevelstralen of stoomreiniging.

Kapotte voegen? Bescherm je gevel en je huis!

Als de voegen van je gevel barsten of scheurtjes vertonen, is het hoog tijd voor actie. Het voegwerk is namelijk cruciaal om je gevel te beschermen tegen de schade van weersinvloeden zoals vocht en vrieskou. Goed aangebracht en onbeschadigd voegwerk zorgt er voor dat vochtigheid niet in de gevel kan trekken. Heb je last van opstijgend vocht? Dan helpt voegen helaas niet.

Gevelbekleding: uitstraling en isolatie

Ben je op zoek naar een totaal andere stijl voor je gevel, die toch budgetvriendelijk is? Overweeg dan zeker gevelbekleding in open of gesloten variant. Bij de gesloten variant wordt de hele gevel bekleed met aaneensluitende kunststof latten of panelen. Ben je op zoek naar een architecturaal hoogstandje? Dan is de open gevelbekleding in Twinson een must-have. De profielen worden dan op regelmatige afstand van elkaar gemonteerd voor een bijzonder modern effect. Bijkomend pluspunt is dat je zo zorgt voor extra isolatie, waardoor je extra bespaart op je energieverbruik.

Nieuwsgierig? Vraag je gratis offerte hier aan!