Vraag een gratis offerte

Gevel

Gevel renoveren: praktische en esthetische aandachtspunten

clock min. reading time

Kan je gevel wel een onderhoudsbeurt gebruiken? Dan pak je de gevelwerken het best ten gronde aan. Want een gevel renoveren biedt heel wat voordelen. Met extra gevelisolatie creëer je aangename binnentemperaturen en gaat je energiefactuur gevoelig naar beneden. En met de juiste gevelbekleding geef je je woning een volledig nieuwe uitstraling. Nu al zin om er werk van te maken? Ontdek hier de belangrijkste aandachtspunten!

Gevel renoveren, dat is isoleren

Wie eigenaar is van een iets oudere woning, kan er allicht over meespreken: binnentemperaturen die in de winter net iets te laag, en in de zomer net iets te hoog zijn. Om nog maar te zwijgen over de tegenvallende energiefactuur. Maar niet getreurd, je kan er wel degelijk iets aan doen. Een gevel met isolerende ramen en deur(en) is alvast een goed begin. Zo zullen onze ramen en deuren in pvc of aluminium in combinatie met hoogrendementsglas de thermische performantie van je woning al gevoelig doen toenemen.

Maar daar houdt het niet op. Ook efficiënte muurisolatie is essentieel om de energieprestaties van je woning op te krikken. Dit kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van je gevel. Bij bestaande woningen gaat de voorkeur uit naar de buitenkant, omdat dit nog performanter is. De gevel wordt daarbij volledig ingepakt met isolatiemateriaal. Bovendien maak je aanspraak op de energiepremies van de Vlaamse overheid.

Het oog wil ook wat: kies voor hoogwaardige gevelbekleding

De isolatie van je woning gaat hand in hand met de afwerking. Want het oog wil ook wat natuurlijk. Wanneer je je gevel langs de buitenkant isoleert, moet je er rekening mee houden dat ook de dikte van je gevel toeneemt. Opteer dus altijd voor gevelbekleding die daarop afgestemd is. Op dat vlak zit je met Deceuninck gevelbekleding helemaal safe. Of je nu kiest voor Twinson of PVC-gevelbekleding, beide zijn erg dun en compatibel met verschillende isolatiediktes.

Wat de afwerking betreft, doe je helemaal je zin. Kies je voor Twinson met natuurlijk houtlook? Of ben je eerder fan van PVC gevelbekleding in Standaard uitvoering, beschikbaar is in 8 matte kleuren, of Premium uitvoering, verkrijgbaar in alle kleuren van ons aanbod. Wat je ook kiest, je gevel zal sowieso stralen!

Denk ook aan duurzaamheid

Een gevel die tegen een stootje kan en onderhoudsvriendelijk is, die is goud waard:

  • PVC gevelbekleding is onderhoudsarm, niet onderhevig aan verrotting of corrosie en brandwerend. En jawel: 100% recycleerbaar!
  • Twinson gevelkleding is splinter- en rotvrij, waterbestendig en onderhoudsvriendelijk.

Weet de Deceuninck gevelbekleding je meteen te verbazen? Vraag dan een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Of vraag een gratis staal aan!

Ontdek onze gevelbekleding