Vraag een gratis offerte

Gevel

Een efficiënte gevelisolatie? Hierop moet je letten!

clock min. reading time

Om de energieprestaties van je woning te optimaliseren doe je er goed aan om je gevel te isoleren. Na je dak zijn je buitenmuren namelijk de grootste oorzaak van warmteverlies. Enkele aandachtspunten voor een efficiënte gevelisolatie.

Tot twintig procent besparen

Als je een nieuwbouwwoning laat plaatsen, kun je je huis natuurlijk op-en-top energiezuinig maken. Maar ook met een bestaande woning is het mogelijk om uitstekende energieprestaties te bereiken, op voorwaarde dat je goed isoleert. Cruciaal daarbij zijn je dak, je ramen en deuren, je vloer en zeker ook je gevel. Met een correcte gevelisolatie kun je tot twintig procent besparen op energie.
Afhankelijk van het type muur kun je je gevel op verschillende manieren isoleren:

  • Massieve buitenmuren kun je bijkomend isoleren aan de binnenkant, aan de buitenkant of aan beide kanten.
  • Spouwmuren kun je het makkelijkst isoleren in de spouw. Dit kun je nog combineren met bijkomende isolatie aan de binnenkant en/of de buitenkant van je muur.

Je gevel renoveren en isoleren

Als je kiest voor gevelisolatie aan de buitenkant, kun je je gevel ook een compleet nieuwe look geven. Boven de laag isolatiemateriaal moet je namelijk nog een afwerkingslaag aanbrengen.
Je hebt diverse mogelijkheden, maar als je kiest voor gevelbekleding in pvc of Twinson-houtcomposiet, zit je sowieso goed. Deze gevelplanken zijn relatief dun, zodat je een extra dikke laag isolatiemateriaal kunt plaatsen.

Vergeet de isolatiepremie niet

Goed nieuws trouwens voor wie van plan is om zijn gevel te laten isoleren. Als je dit werkje laat uitvoeren door een erkend aannemer, kom je in aanmerking voor een premie van je netbeheerder. De voorwaarden om deze premie te krijgen en de bedragen van deze premie verschillen naargelang de datum op de eindfactuur. Alle informatie over deze isolatiepremie vind je op de site van de Vlaamse overheid.

Kiezen voor gevelisolatie

Overweeg je je gevel te isoleren en te renoveren met gevelbekleding in Twinson of pvc? Vraag dan een gratis offerte aan of neem contact op met een van onze verdelers.

Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?