Vraag een gratis offerte

Gevel

Duurzame gevelisolatie kopen? Hierop moet je letten!

clock min. reading time

Vind je dat je gevel wel een make-over kan gebruiken? Dan loont het de moeite om meteen alle aspecten van gevelrenovatie in overweging te nemen. Want niet alleen de look van je gevel speelt een rol, ook de isolerende kwaliteiten verlies je maar beter niet uit het oog. Want duurzame gevelisolatie maakt je woning niet alleen comfortabeler, maar ook een stuk energiezuiniger – en dus goedkoper. Ontdek de aandachtspunten.

Duurzame gevelisolatie: nieuwbouw én renovatie

Jaloers op eigenaars van nieuwbouwwoningen die erin slagen om hun huis op-en-top energiezuinig te maken? Niet nodig. Ook met een oudere woning kun je een indrukwekkende energie-efficiëntie bereiken. Isolatie speelt daarbij een cruciale rol. En dan hebben we het zowel over de isolatie van je ramen en deuren, als die van je muren, dak, vloer, … én gevel.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Bespaar tot twintig procent

De grootste warmteverliezen in een woning loop je op via het dak, langs vrijstaande muren en langs de ramen. Het dak isoleren en hoogrendementsbeglazing plaatsen is gemeengoed geworden. Maar wat doe je met de warmteverliezen langs de vrijstaande muren? Zowel op het gebied van materiaal, vormgeving als isolatie bieden de Deceuninck-gevelbekledingsprofielen je een ruim pakket aan mogelijkheden. Door hun beperkte dikte zijn alle Deceuninck-geveloplossingen perfect te combineren met diverse types isolatie. Op die manier worden warmteverliezen langs de gevel praktisch tot nul herleid. Je bespaart tot twintig procent.

Isolatiepremies? Jawel!

Isoleren, dat is dubbel besparen. Want je verbruikt niet alleen minder maar geniet ook fiscale voordelen en aantrekkelijke premies. Die worden toegekend door het gewest waarin je we woont en vaak ook door je stad, gemeente, provincie of netbeheerder.

Tip: vergeet niet dat privéwoningen ouder dan tien jaar aanspraak maken op een verlaagd btw-tarief van 6%.

Je woning renoveren met nieuwe ramen en deuren en gevelbekleding op maat? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers!

Vind een verdeler