Vraag een gratis offerte

Deuren

Welke premies voor ramen en deuren heeft 2014 in petto?

clock min. reading time

Nieuwe ramen en deuren laten plaatsen vergt een serieuze investering. Gelukkig is het rendement groot: dankzij de betere isolatie van bijvoorbeeld PVC-ramen zal je energiefactuur gevoelig dalen! Ook de overheid draagt een steentje bij. Er bestaan namelijk allerlei premies die de kosten gevoelig drukken. Ontdek hier alvast welke premies voor ramen en deuren 2014 voor jou in petto heeft.

Renovatiepremie 2014: ideaal voor bestaande woningen

De Vlaamse overheid keert elk jaar een renovatiepremie uit aan eigenaars die hun woning willen renoveren. Zo krijgen ze de kans om de kwaliteit van huis aanzienlijk te verbeteren. Onder meer buitenschrijnwerkkomt in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie 2014, op voorwaarde dat je opteert voor ramen en buitendeuren met hoogrendementsbeglazing. Opgelet: zowel de beglazing als het schrijnwerk moet worden vervangen. De ideale gelegenheid dus om nieuwe PVC ramen en PVC deuren te plaatsen!

Aan de renovatiepremie zijn wel verschillende voorwaarden verbonden. Zo moet je woning ouder zijn dan 25 jaar en gelden er bepaalde inkomensgrenzen.

Energiepremie 2014: voor een betere energie-efficiëntie van je ramen en deuren

Energiezuinig bouwen of verbouwen wordt door de Vlaamse overheid sterk gestimuleerd. Ook in 2014 zijn er verschillende energiepremies van toepassing. Daarbij komen zowel nieuwbouw als bestaande woningen in aanmerking. In het premie-aanbod is opnieuw een belangrijke rol weggelegd voor hoogrendementsbeglazing.

Wie tegelijk investeert in muurisolatie en hoogrendementsglas heeft zelfs recht op een combipremie. De combipremie is van toepassing voor werken die worden aangevat vanaf 1 januari 2014. Voor de vervanging van enkel glas bedraagt de premie 48 euro per vierkante meter, met een plafond van 1.680 euro. Voor de vervanging van dubbel glas stijgt de premie tot 60 euro per vierkante meter, met een plafond van 2.100 euro. Opgelet: de gecombineerde premie geldt alleen als álle enkele of gewoon dubbele beglazing met een U-waarde van 2,9 W/m2K of slechter in de gevels of geveldelen (voorzien van muurisolatie) wordt vervangen.

Gemeentelijke premies voor ramen en deuren

Veel gemeentes kennen op eigen initiatief een premie toe voor het vervangen van ramen en deuren. Informeer bij je gemeente zeker naar de premies voor ramen en deuren in 2014! Tip: Is je huis ouder dan 5 jaar? Dan kan je de verbouwings- of renovatiewerken laten uitvoeren tegen een verminderd btw-tarief van 6%. Handig, niet?

Belastingvermindering voor inbraakveiligheid

De overheid stimuleert tot slot ook allerlei maatregelen met het oog op inbraakveiligheid. Inbraakwerende ramen en deuren zijn op dat vlak een must. Onder bepaalde voorwaarden komt je investering in aanmerking voor een belastingvermindering!

Hebben de premies je helemaal overtuigd? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!