Vraag een gratis offerte

Deuren

Waarom PVC en duurzaamheid twee handen op één buik zijn

clock min. reading time

Eigentijds wonen gaat over veel meer dan alleen design. Een innovatieve woning wordt ook gekenmerkt door comfortabele temperaturen, een grote energiezuinigheid en dito duurzaamheid. Bij Deceuninck ben je hiervoor alvast aan het juiste adres, want al deze eigenschappen vloeien samen in onze hoogisolerende PVC-ramen. Ontdek hier alle redenen waarom PVC en duurzaamheid altijd in één adem genoemd worden.

PVC & duurzaamheid: een gesloten circuit

PVC-ramen zijn pas écht duurzaam als ook de waardeketen van de producent duurzaam is. Dat beseffen we bij Deceuninck als geen ander. Voor alle producten die we op de markt brengen, zorgen we voor een gesloten circuit:

  • De ecologische voetafdruk van de productie zelf wordt zo klein mogelijk gehouden.
  • Eenmaal in gebruik staan onze bouwproducten garant voor een lange levensduur, weinig onderhoud en topisolatie. Onze ramen zijn ontwikkeld om minstens 50 jaar mee te gaan.
  • Alle producten worden op het einde van hun levenscyclus volledig gerecycleerd. Pas dan is de kringloop echt gesloten.

Van Vinyl2010 naar VinylPlus

In 2000 was Deceuninck een van de oprichters van EPPA, de sectororganisatie die de Europese fabrikanten van PVC-ramen verenigt. We droegen zo bij aan de Vinyl2010-doelstellingen. Dit vrijwillige engagement omvatte de recyclage van 200.000 ton postconsumer-PVC tegen 2010. Een streefdoel dat met 260.000 ton ruimschoots behaald werd.

VinylPlus, de opvolger van Vinyl2010, gaat nog een flinke stap verder. VinylPlus verbindt zich ertoe jaarlijks 800.000 ton PVC te recycleren tegen 2020. En ook deze ambitieuze doelstelling is dankzij continue innovatie perfect haalbaar. Zo verwerken we als pionier in de sector  100% van de gerecycleerde grondstof in nieuwe raamsystemen en bouwproducten. Deceuninck is het grootste recyclagebedrijf van PVC-u in de Benelux.

Gerecycleerde PVC: vertrekpunt voor hoogwaardige producten

Nieuwe ramen en deuren die gerecycleerde PVC bevatten, doorstaan met glans de vergelijking met andere PVC-producten.

En hadden we al gezegd dat onze gerecycleerde PVC-ramen ook gewoon heel erg mooi zijn? Dankzij de juiste coating krijgt elk gerecycleerd PVC-raam dezelfde superieure look. En dit zowel vanbinnen als vanbuiten. 360°-ramen zijn integraal gekleurd, aan de vier zijden. Voor het coaten maakt Deceuninck gebruik van watergedragen verf. Op het einde van hun lange levensduur kunnen de profielen dus probleemloos opnieuw in het productieproces worden opgenomen.

Interesse in duurzame PVC ramen? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze Partners! Meer informatie nodig? Of laat je inspireren met onze ramen- en deurenconfigurator.