Vraag een gratis offerte

Deuren

Waarom niet kiezen voor een glazen voordeur?

clock min. reading time

Glazen voordeuren worden steeds populairder. En dat mag geen verbazing wekken, want veel hoeveelheden glas zorgen voor extra lichtinval en creëren een groter ruimtelijk gevoel. Toch vindt niet iedereen het een slim idee om voor glazen voordeuren te kiezen. Nochtans zijn er voldoende argumenten te vinden om het wél te doen.

De meerwaarde van een glazen voordeur

Een glazen voordeur geeft je gevel een aparte uitstraling. Een moderne look gekoppeld aan elegantie en sierlijkheid. Het is niet verwonderlijk dat de verkoop van glazen voordeuren sterk in de lift zit.

Toch rijzen er nog veel vragen en twijfels over glazen voordeuren. Privacy is bijvoorbeeld een factor die mensen weerhoudt om voor glas te kiezen. Nochtans biedt een ondoorschijnende glassoort of mat glas hier een perfecte oplossing.

Glazen voordeuren zijn veilig door veiligheidsglas, gecombineerd met veiligheidsbeslag

Veiligheid is een ander heikel punt. Glazen voordeuren lijken veel makkelijker open te breken dan stevige deuren in hout of pvc. Toch hoeft ook dit geen onoverkomelijk probleem te zijn. Met veiligheidsglas gecombineerd met veiligheidsbeslag beperk je het risico op inbraken tot een minimum. Er zijn twee soorten veiligheidsbeglazing die courant worden gebruikt: gelaagd en gehard glas. Gelaagd glas bestaat uit minimaal twee glasbladen met daartussen een folie. Gehard glas beschikt over speciale eigenschappen en is beter bestand tegen grotere temperatuurverschillen dan gewoon glas. Qua veiligheidsbeslag is er een brede waaier aan mogelijkheden. Binnen het Deceuninck Zendow#neo raam- en deursyteem kunnen de meest uiteenlopende types geïntegreerd worden.

Vind een verdeler

Voordeuren in glas bieden uitstekende isolatiewaardes

Last but not least is er het aspect isolatie. Deuren zijn namelijk cruciale elementen langs waar lucht je huis binnen komt of buiten gaat. Ook dit hoeft geen rem te zijn op je designdromen. Met de plaatsing van hoogrendementsglas gecombineerd met sterk isolerend schrijnwerk versterk je de isolatiewaarden opmerkelijk. En dit geldt zowel op het vlak van thermische isolatie als van geluidsisolatie.

Tip: combineer dit hoogrendementsglas met een profiel in pvc. Zo verkrijg je een dubbel versterkend isolerend effect.

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?

Configureer glazen deuren op maat

Weet je nog niet zo goed welke type glazen deuren er op de markt zijn en welke bij je stijl passen? Laat je dan inspireren met onze ramen en -deurenconfigurator, welbekend als de winspirator. Onze configurator biedt de mogelijkheid om je type stijl en gevel uit te kiezen, waar je erna kan inspireren en configureren. Op basis van de keuzes die je hebt gemaakt zullen wij ervoor zorgen dat je een inspiratiedossier krijgt toegestuurd.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator