Vraag een gratis offerte

Deuren

Schuifdeuren of niet? 5 aandachtspunten

clock min. reading time

Bij bouwen of verbouwen gaat er veel aandacht naar ramen en deuren – en terecht. Deuren brengen bijvoorbeeld vrienden en familie over de vloer, maar houden ook onwelkome gasten buiten, zoals lawaai en tocht. Of schuifdeuren iets voor jou zijn of niet, hangt af van een aantal factoren.

1.      Kleine ruimte: kies voor schuifdeuren

We wonen steeds kleiner en hebben toch weinig zin om het met minder spullen te doen. Heb je maar een krappe doorgang tussen je eettafel en de muur? Dan opteer je beter niet voor openzwaaiende deuren waar je elk moment tegenaan kunt lopen. Zelfs als je gezegend bent met wat meer leefruimte, zijn plaatsbesparende maatregelen welkom. Een bekrompen gevoel is namelijk nefast voor de gemoedsrust. Schuifdeuren zijn daarom altijd een uitstekende keuze.

2.      Kies je materiaal met zorg

Een ander belangrijk aandachtspunt is de materiaalkeuze. Houten schuiframen zijn misschien wel mooi, maar dat blijven ze niet lang. Ze hebben bovendien heel wat zorg nodig. Geen zin om elke zomer met verf en vernis in de weer te zijn? Dan zijn schuifdeuren in PVC de oplossing. PVC-schuifdeuren zijn kleurvast, vuil- en stofwerend (lees: onderhoudsvriendelijk!) en bijzonder duurzaam.
Op zoek naar een strak design, dan kies je beter voor aluminium schuiframen. Schuiframen in aluminium bieden naast stevigheid en goede onderhoud een zeer strakke look. Zo past een alu schuifdeur in ieder type woning.

Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?

3.      Het oog wil ook wat

PVC-schuifdeuren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je ze kunt afstemmen op je interieur. Ben je eerder gewonnen voor een houtlook? Ook dan zijn PVC-schuifdeuren een optie, want ze bestaan evengoed in houtreliëf. Al deze afwerkingsmogelijkheden hebben één ding gemeen: ze herleiden het zichtbare oppervlak van de profielen tot het absolute minimum. Zo ben je zeker van een zo groot mogelijk glasoppervlak.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

4.      Veiligheid voor alles

Als je schuifdeuren overweegt, denk je het best ook aan de veiligheid. Dat PVC-schuifdeuren het maximum uit het glasoppervlak halen, betekent niet dat inbrekers er zomaar langs kunnen. Je beslist namelijk zelf over de veiligheid in huis: met inbraakwerend glas, meerpuntsluitingen of veiligheidsbeslag dat alleen van binnenuit zichtbaar is.

5.      Thermische en akoestische isolatie

Tot slot hecht je uiteraard belang aan thermische en akoestische isolatie. Ook op dit vlak zit je goed met hoogisolerende schuifdeuren in PVC of aluminium. Rust verzekerd!

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?

Interesse in een gepersonaliseerde offerte? Vraag ze geheel vrijblijvend aan, en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Vind een verdeler