Vraag een gratis offerte

Deuren

Ramen in pvc, aluminium of hout? Het ultieme verdict

clock min. reading time

Steeds vaker kiezen mensen voor ramen in pvc of aluminium in plaats van hout. Vooral de prijs en het onderhoudsgemak maken van kunststof ramen een gegeerd product. In dit artikel zetten we alle voordelen van hout, pvc en aluminium op een rij.

Houten ramen: voordelen

Houten ramen worden al eeuwen gebruikt en voorlopig blijft hun populariteit nog vrij groot. De natuurlijke look vormt uiteraard het grootste pluspunt. Houten ramen passen dan ook bij elke stijl, van klassiek tot meer modern. En mits regelmatig onderhoud – verven of oliën – gaat hout ook lang mee.

Ramen in pvc: grote isolatiewaarde

Kijk je op tegen het regelmatig onderhoud van je ramen? Dan vormt pvc een perfecte oplossing. Kunststof is een stevig materiaal dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Die grote duurzaamheid maakt dat ramen in kunststof heel weinig onderhoud nodig hebben. In tegenstelling tot houten ramen moet je niet meer regelmatig verven of oliën.

Onderhoud vormt niet de enige factor waarmee pvc ramen hun houten soortgenoten overvleugelen.

PVC ramen hebben een hoge isolatiewaarde. Hierdoor verbruik je minder warmte, wat een positief effect heeft op je energiefactuur en het milieu. Naast thermische isolatie is pvc ook uitermate geschikt voor geluidsisolatie.

Op het vlak van design en uitstraling hoeft kunststof overigens niet meer onder te doen voor hout. PVC is als materiaal beschikbaar in een grote variatie aan kleuren, waardoor het naadloos aansluit bij elke bouwstijl. PVC ramen zijn indien gewenst ook leverbaar met een houtreliëf (houtnerf), wat hun natuurlijke look nog vergroot. De beglazing wordt dan in een zogenaamd ‘reliëf verdiept profiel’ aangebracht waardoor de ramen bijna niet meer te onderscheiden zijn van houten ramen.

Voor je budget is kunststof ook een pak voordeliger. PVC is heel prijsvriendelijk en biedt in vergelijking met hout en aluminium de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Ontdek Elegant

 

Ramen in aluminium: slanke profielen

Net als pvc is aluminium een erg duurzaam materiaal, dat bovendien gemakkelijk te onderhouden valt en 100% recycleerbaar is. Aluminium profielen zijn te verkrijgen in een uitgebreid aanbod van designs, van authentiek tot zeer modern, en een zeer ruim kleurenpalet. De thermisch onderbroken aluminium raamprofielen van de huidige generatie hebben uitstekende thermische isolatiewaarden en zijn geschikt voor het integreren van alle hedendaagse drievoudige beglazingen en/of akoestische beglazingen.

Aluminium is door zijn materiaaleigenschappen hét materiaal voor raamconcepten met een minimalistisch design. Het materiaal maakt ook grote glaspartijen met veel lichtinval mogelijk.

 

Ontdek Decalu

 

Conclusie

Het belangrijkste voordeel van houten ramen, met name de natuurlijke look waardoor het in alle interieurstijlen past, vind je ook terug bij pvc en aluminium. Beide stoffen zijn duurzaam en gemakkelijk in onderhoud, waarbij pvc als bijkomend voordeel over een sterk isolerend vermogen en een goede prijs-kwaliteitsverhouding beschikt.

Downloads

Downloads

Vul hieronder uw e-mailadres in om de brochure te downloaden.