Vraag een gratis offerte

Deuren

Ramen en deuren vervangen: de voordelen op een rijtje

clock min. reading time

Je ramen en deuren vervangen levert je ook vandaag nog een mooi rendement op: niet enkel omdat je door betere isolatie van de woning bespaart op je energiefactuur, maar ook omdat je nog steeds kunt genieten van een mooi belastingvoordeel en een aantal premies.

Isoleren is de boodschap

Beschikt je huis nog niet over hoogrendementsglas? Hoog tijd dan om aan vervanging te denken van ramen en deuren. Door een betere isolatie verbruik je een pak minder energie, zodat de jaarlijkse afrekening van gas, elektriciteit of stookolie drastisch naar beneden gaat.

Ook voor wie een woning verhuurt, loont het de moeite om te investeren in betere isolatie: met een beter energieprestatiecertificaat (EPC) stijgt namelijk de waarde van de woonst. Tip: Wil je weten hoeveel energie je zou besparen? Test het met onze energiecalculator!

Hou de warmte binnen en ongewenste geluiden buiten

Wie ramen en deuren vervangt, slaat op het vlak van isolatie twee vliegen in één klap: je energierekening daalt én de akoestiek van je woning gaat erop vooruit. Storende omgevingsgeluiden worden dankzij betere isolatie van ramen en deuren tot een minimum herleid. Niet onbelangrijk, want voortdurende lawaaihinder is een sluipende stressfactor waarvan almaar meer mensen last hebben.

Goed nieuws dus voor wie zich stoort aan verkeersgeluiden of lawaaierige buren.

Kies voor PVC

Heb je de beslissing genomen om ramen en deuren te vervangen, dan moet je natuurlijk kiezen voor de juiste profielen in het geschikte materiaal. Pvc biedt je heel wat voordelen:

  • Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: superisolerend en toch goedkoper dan aluminium of hout.
  • Onderhoudsvriendelijk: pvc-profielen vergen – in tegenstelling tot hout – geen bijzonder jaarlijks onderhoud. Proper maken met een vochtige doek en een onderhoudsproduct volstaat.
  • Sluit aan bij elke stijl: pvc-profielen zijn er in ontelbaar veel kleuren en variaties, zodat ook jij zeker een profiel vindt dat bij je woning past. Of je nu kiest voor klassiek, retro, modern of pastoriestijl, er is zeker een PVC-profiel dat je huis helemaal ‘af’ maakt.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

 

PVC van Deceuninck: superisolerend en innovatief

Bij Deceuninck dragen we innovatie hoog in het vaandel. Voortdurend gaan we op zoek naar nieuwe technieken op het vlak van isolatie en esthetiek, zodat je investering in ramen en deuren snel rendeert en jarenlang meegaat.

 

Droom jij ook van een woning met hoogisolerende ramen en deuren? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!

Vind een verdeler