Vraag een gratis offerte

Deuren

Laat je voordeur schitteren met de juiste gevelverlichting

clock min. reading time

Een voordeur moet stevig en duurzaam zijn, maar mag zeker ook dat ‘tikkeltje extra’ hebben. Meer nog dan andere buitendeuren geeft een voordeur karakter aan je woning. De entree van je huis laat je dus maar beter opvallen, ook als het donker wordt. Met sfeervolle gevelverlichting geef je je voordeur op elk moment de aandacht die ze verdient.

Je voordeur perfect uitlichten

Een voordeur kun je zien als een visitekaartje: ze zegt heel wat over jou en je huisgenoten. Voor mensen die bij jou op bezoek komen, is je voordeur het eerste wat ze te zien krijgen. Het design en de kleur van je voordeur kies je daarom ook maar beter met de nodige zorg. Met een voordeur in pvc zit je in elk geval goed: het aantal mogelijkheden is quasi eindeloos.
De voordeur van je dromen gevonden? Dan kun je bijpassende gevelverlichting overwegen om je deur – én de gevel in zijn geheel – nog beter tot zijn recht te laten komen.

Handmatige of automatische gevelverlichting?

Het aanbod aan voordeuren is ruim, maar dat van de gevelverlichting is dat al evenzeer. Je kunt kiezen voor een eenvoudige hanglamp boven je deur, maar ook een wandlamp, plafonnière of spots behoren tot de mogelijkheden.
Het eerste wat je moet beslissen is of je handmatige of automatische gevelverlichting wil:

  • Handmatige gevelverlichting: deze verlichting is aangesloten op een lichtschakelaar in je huis. Met één druk op de knop kun je je gevelverlichting aan- en uitdoen.
  • Automatische gevelverlichting: deze verlichting gaat aan als er een sensor wordt geactiveerd. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bewegingssensor die het licht laat aangaan als er een bezoeker je voordeur nadert. Of je kunt een sensor nemen die het licht aanknipt van zodra het buiten donker begint te worden.

Soorten gevelverlichting

Geen idee welk type gevelverlichting het best bij jouw voordeur past? Wat dacht je van deze mogelijkheden:

  • Een retro hanglamp in donkergroen metaal
  • Een hedendaagse variant van de hanglamp in aluminium
  • Gevelverlichting in de vorm van een fakkel of een toorts
  • Een strip met ledverlichting die je gevel van onderaan verlicht

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator