Vraag een gratis offerte

Deuren

Kleuren kiezen voor je ramen en deuren? Enkele tips!

clock min. reading time

Hebben jouw ramen en deuren hun beste tijd gehad en denk je eraan om ze te vervangen? Doen! Nieuwe ramen en deuren in pvc zijn een investering in de toekomst en bieden je tal van voordelen. Maar weet je ook al welke kleuren je wil? De meest geschikte kleuren kiezen is erg belangrijk, want uiteindelijk bepalen die in grote mate de look van je woning.

Een gevarieerde waaier aan mogelijkheden

Over een gebrek aan keuze hoef je je alvast geen zorgen te maken. De pvc-ramen en deuren van Deceuninck zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je vindt in onze collectie niet alleen effen kleuren, maar ook speciale coatings die een metaal- of houteffect creëren. Ook kun je kiezen voor verschillende kleuren aan de binnenzijde en de buitenzijde. Wat je smaak ook is, er is sowieso een tint beschikbaar die perfect bij jouw woning past.

Ontdek onze kleurensimilator

Kleuren kiezen doe je beter niet door urenlang naar staaltjes te turen. Om een kleur écht te kunnen beoordelen, moet je ze in de reële gebruikssituatie zien. Het is namelijk essentieel om de kleuren van je ramen en deuren af te stemmen op het algemene kleurenpalet van je woning – en zelfs van de omgeving. Daarbij streef je naar een harmonieus evenwicht.
Om makkelijk een oordeel te vellen, kun je onze handige online kleurensimulator gebruiken! Je laadt een foto van je huis op en kiest met enkele muisklikken de best passende kleuren voor je ramen en deuren. Je ziet meteen of bepaalde contrasten al dan niet werken en of de kleuren die je op papier mooi vond ook in hun uiteindelijke omgeving tot hun recht komen.

Kleuren kiezen: ook een kwestie van psychologie

Smaak en harmonie zijn natuurlijk belangrijk, maar vraag je ook af wat het effect zal zijn van de kleuren die je kiest voor je ramen en deuren. Verschillende kleuren roepen namelijk verschillende emoties op. Enkele voorbeelden? Groen geeft rust en wordt geassocieerd met rijkdom. Blauw wordt dan weer gezien als een kleur die veiligheid en vertrouwen oproept.
Raak je er niet onmiddellijk uit? Laat je dan zeker adviseren. Onze verdelers staan klaar om je de perfecte kleuren voor jouw ramen en deuren te helpen kiezen.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator