Vraag een gratis offerte

Deuren

Iedereen BEN: waarom een BEN-woning ‘winterproof’ is

clock min. reading time

In de winter is het contrast tussen matig en uitstekend geïsoleerde woningen extra groot. Terwijl het in die eerste onaangenaam kil is, merk je in goed gerenoveerde panden niets van de vriestemperaturen. Het neusje van de zalm zijn ongetwijfeld de BEN-woningen. Dankzij innovatieve (isolatie)technieken blijven de binnentemperaturen er het hele jaar door stabiel. We hoeven je vast niet te vertellen dat je daarmee flink wat bespaart op je energiebudget!

Een BEN-woning geeft de vrieskou geen kans

In de winter moet elk isolatieaspect in je woning juist zitten, anders valt de koude onverbiddelijk binnen. Een BEN-woning of Bijna-EnergieNeutrale woning maakt van dit principe haar handelsmerk. Volgende aspecten maken het verschil:

  • Dak en vloer: een BEN-woning is bedekt met een isolerende mantel, waardoor je niet alleen veel energie, maar ook veel geld bespaart.
  • Buitenmuren zijn integraal geïsoleerd, met voldoende aandacht voor eventuele koudebruggen.
  • Kwalitatieve ventilatie met aandacht voor luchttoevoer én -afvoer is per definitie aanwezig.
  • Verwarming in BEN-woningen gebeurt op basis van hernieuwbare energie. Toegankelijke maatregelen zijn bijvoorbeeld de plaatsing van een zonneboiler en een pv-installatie.
  • Glas, ramen en deuren zijn bepalend om al dan niet van een BEN-woning te kunnen spreken. Hoogrendementsglas in combinatie met hoogisolerend schrijnwerk is een basisvoorwaarde.

Iedereen BEN in 2021: een vraag van Europa

BEN-woningen zijn geen prestigeprojecten, maar een pure noodzaak. Een Europese richtlijn vereist namelijk dat alle nieuwe gebouwen vanaf 2021 bijna-energieneutraal zijn. Om dat te bereiken, mikt een BEN-woning niet alleen op energiebesparingen, maar ook op de zelfstandige en duurzame opwekking van energie. Groene energiebronnen zoals een pv-installatie zijn daarom een must.

Tip: wil je je energienood zo laag mogelijk houden? Investeer dan in hoogisolerende ramen en deuren van Deceuninck. Als BEN-voorloper en trotse bezitter van het ‘Ik BEN mee’-label weten we perfect wat je nodig hebt. Interesse? Vraag een prijsofferte aan voor onze hoogisolerende ramen en deuren of ga langs bij een van onze verdelers!