Deuren

Duurzame ramen en deuren dankzij gerecycleerde PVC

PVC is naast een superisolerend, onderhoudsvriendelijk en stijlvol materiaal ook op en top duurzaam! Dit is te danken aan het feit dat PVC 100% recycleerbaar is. Een evolutie die mede te danken is aan onzepioniersrol op het vlak van PVC recycling. Wij verwerken 100% van de gerecycleerde grondstof in nieuwe raamsystemen en bouwproducten. 50 jaar geleden startte Deceuninck met het ontwerpen van recycleerbare producten en vandaag sluit de kring volledig.

Gerecycleerde PVC: niets gaat verloren!

Het duurzame karakter van PVC is zowel te danken aan de hoge isolatiewaarde van het materiaal als aan de lange levensduur. Als grootste PVC-recycler in de Benelux, sluiten wij de volledige waardeketen. Dit betekent dat niets van het PVC-materiaal verloren gaat. Alles wordt gerecycleerd en opnieuw gebruikt in onze raamsystemen en andere producten.

Oude, gedemonteerde ramen worden naar onze recyclagefabriek in Diksmuide gebracht en omgezet in gerecycleerde PVC van uitstekende kwaliteit. Afgedankte maar daarom niet minder waardevolle PVC krijgt op die manier een nieuwe en nuttige bestemming.

Gerecycleerde PVC: basis voor nieuwe topproducten

Nieuwe ramen en deuren die gerecycleerde PVC bevatten, hoeven niet in te boeten aan kwaliteit, integendeel! Gerecycleerde PVC legt mee de basis van onze topproducten. Zo maakt gerecycleerde PVC deel uit van de innovatieve Linktrusion-technologie die gebruikt wordt voor de productie van Zendow#neoStandaard en Zendow#neo Premium ramen. Linktrusion koppelt hardschuim/gerecycleerde PVC aan staaldraad en continue glasvezels (Premium), wat de PVC-profielen een unieke combinatie van stevigheid, energieperformantie en duurzaamheid meegeeft.

Hetzelfde kleurenpalet, nog duurzamer

Met de juiste coating krijgt elk gerecycleerd PVC-raam dezelfde superieure look. En dit zowel vanbinnen als vanbuiten. 360°-ramen zijn integraal gekleurd, aan de vier zijden. Voor het coaten maakt Deceuninck gebruik van watergedragen verf. Op het einde van hun lange levensduur kunnen de profielen dus probleemloos opnieuw in productie worden verwerkt.