Deuren

De troeven van ramen en deuren met PVC-hardschuim

De aankoop van PVC ramen en deuren is vandaag een van de beste manieren om je huis te isoleren. Ze houden de temperatuur in je woning stabiel, drukken de energiefactuur en maken komaf met storende buitengeluiden. Een PVC-raam vandaag is niet meer te vergelijken met een PVC-raam van tien jaar geleden. De PVC-technologie is de jongste jaren enorm geëvolueerd. Onder meer geschuimd PVC deed zijn intrede. Ontdek hier de voordelen van PVC-hardschuim!

PVC-hardschuim: inwendige kracht

PVC-hardschuim is een essentieel onderdeel in de innovatieve Linktrusion-technologie die Deceuninck introduceerde voor zijn Zendow#neo Standaard en Zendow#neo Premium profielen. Hierbij worden thermische versterkingen geïntegreerd in het raamprofiel. De kern van die versterkingen bestaat uit staaldraad in PVC hardschuim met daarrond een PVC ‘skin’. Dit in tegenstelling tot glasvezelversterking, die onmiddellijk mee geëxtrudeerd wordt.Mede dankzij het PVC-hardschuim binnenin scoort de Linktrusion-technologie beter dan de vereisten voor lage-energiewoningen. Met een driedubbele beglazing (Ug: 0,4) kan een Premium raam een Uw-waarde halen van 0,65. Wat maakt Zendow#neo Premium verder zo uniek?

  • Thermische versterking met ingebouwde staaldraad in hardschuimkern in het kader
  • Continue glasvezelstrips voor een optimale isolatie in de vleugel
  • Geen traditionele gegalvaniseerde stalen versterking meer

PVC-hardschuim: luchtdicht inbouwen

PVC-hardschuim is niet alleen van waarde voor de Linktrusion-technologie maar ook voor de techniek van het luchtdicht inbouwen aan de hand van het Deceuninck prekader. Dit afwerkingsprofiel helpt een luchtdichte aansluiting tussen muur en kaderwerk te realiseren. Aangezien het is opgebouwd uit isolerend pvc-hardschuim heeft het een erg hoge thermische performantie.

PVC-hardschuim: 100% gerecycleerd

PVC-hardschuim is niet alleen duurzaam omwille van zijn uitstekende isolatiewaarde, het is ook 100% gerecycleerd materiaal. De voorbije 25 jaar ontwikkelde Deceuninck producten en processen die toelaten elke beschikbare kilo gerecycleerde PVC te verwerken in nieuwe raamsystemen en bouwproducten!