Vraag een gratis offerte

Deuren

De afmetingen van een standaard voordeur: hoogte, breedte en dikte

clock min. reading time

De afmetingen van een voordeur kunnen onder andere afhankelijk zijn van de stijl en het materiaal van de deur. Zo heb je de keuze bij Deceuninck uit PVC deuren en aluminium deuren. De afmetingen van een deur kunnen ook per fabrikant verschillend zijn. Controleer daarom altijd de afmetingen van de deur die je wilt kopen en bekijk of deze geschikt zijn voor jouw woning.

De breedte van een voordeur

De standaard breedte van een voordeur in nieuwe woningen is 93 cm. Voor bestaande woningen gelden weer andere regels. Hiervan is de breedte van de voordeur vaak 83 of 88 cm. Wil je een andere afmeting dan de standaard maten? Dan is dit bij Deceuninck altijd mogelijk om een voordeur op maat te bestellen. Ga naar een verdeler bij jou in de buurt om te informeren naar de mogelijkheden.

De hoogte van een voordeur

De standaard hoogte van een voordeur bij nieuwbouwwoningen is 2315 mm hoog. Bij bestaande woningen ligt de hoogte van een voordeur vaak tussen de 200 en 210 cm. Uiteraard kun je jouw nieuwe voordeur helemaal naar wens samenstellen en zelf de hoogte en de breedte bepalen.

Dikte van een voordeur

De standaard dikte van een voordeur varieert meestal tussen 40 mm en 50 mm. Dit is een gemiddelde en afhankelijk van het materiaal en het model van de voordeur. Zo vind je bij Deceuninck bijvoorbeeld deuren met ThemoFibra-glasvezeltechnologie. Dit zorgt voor een verhoogde thermische isolatie.

Wat is nog meer belangrijk om rekening mee te houden

Naast de juiste afmetingen is het ook belangrijk dat je nieuwe voordeur bij de uitstraling van de woning past. Om hier een beeld van te krijgen, kun je ook onze deurenconfigurator raadplegen. Selecteer de stijl van de woning die het meest overeenkomt en bekijk vervolgens verschillende type voordeuren. Ook is het belangrijk dat de nieuwe voordeur in het straatbeeld past. Bij sommige nieuwbouwwijken ben je bijvoorbeeld gebonden aan een stijl of een kleur van de voordeur.

Laat je adviseren over de juiste deur afmetingen

Vind een dealer van Deceuninck deuren bij jou in de buurt en laat je adviseren over de mogelijkheden en de benodigde afmetingen van je nieuwe voordeur. De deuren van Deceunick zien er prachtig uit, bieden uiteraard een uitstekende isolatie en zijn ook nog eens naar wens personaliseerbaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan en zoek een distributeur bij je in de buurt. De dealers sturen een vakman naar je thuis om alles op te meten en een offerte op te maken.