Vraag een gratis offerte

Deuren

De 4 voordelen van pvc-deuren

clock min. reading time

Een deur kan uit verschillende materialen gemaakt worden. Zo heb je deuren uit aluminium, staal, glas, hout en pvc. Pvc-deuren zijn ongetwijfeld de beste keuze. Maar waarom zijn ze zoveel beter dan andere deursoorten? We lichten de grootste voordelen toe.

1. Inbraakveilige en isolerende deuren

Pvc-deuren scoren heel goed op vlak van isolatie. Ze hebben een hogere isolerende functie dan deuren die vervaardigd zijn uit aluminium. Houten deuren isoleren ook heel goed, maar vergen wel veel onderhoud. Daarnaast passen houten deuren misschien niet altijd in een modern interieur, terwijl pvc-deuren geschikt zijn voor zowel moderne als landelijke woningen. Bovendien zijn de pvc-deuren van Deceuninck extra inbraakveilig, aangezien ze met gegalvaniseerd staal worden versterkt.

2. Makkelijk in onderhoud

Pvc heeft niet alleen een uitstekende isolerende functie, maar is ook onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot houten deuren moet je pvc-deuren niet na enkele jaren van een likje verf voorzien. De verf van houten deuren kan afbladderen en na verloop van tijd kunnen de deuren beginnen rotten. Bij pvc kan dat allemaal niet gebeuren, want het is, onder andere, vuil- en stofwerend. Zijn je deuren toch wat vuil geworden? Poets ze dan met hetzelfde middel als je ramen. Om de deuren schoon te maken heb je namelijk geen specifieke producten nodig.

3. Pvc-deuren: een goedkope en duurzame keuze

Pvc is goedkoper dan hout en aluminium. Dat komt onder andere doordat de grondstoffen voor pvc goedkoper zijn. Het hoofdbestanddeel van pvc is natriumchloride, beter bekend als zout, dat in grote hoeveelheden terug te vinden is in onze oceanen. Bovendien is pvc duurzaam, want het is 100% recycleerbaar.

4. Veel afwerkingsmogelijkheden

Pvc-deuren zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Hou je meer van houten deuren? Geen probleem, want er bestaan pvc-deuren met houtreliëf. Op die manier geniet je van de warme uitstraling van hout en alle andere voordelen van pvc.

Ben jij ook overtuigd van de voordelen die pvc-deuren te bieden hebben? Vraag dan vrijblijvend een prijsofferte aan of breng een bezoek aan een van onze verdelers.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator