Vraag een gratis offerte

Design & trends

Ramen en design: dit zijn de trends van !

clock min. reading time

Ramen hebben niet alleen een grote invloed op de thermische en akoestische isolatie van je woning, ze zijn ook bepalend voor de look-and-feel. Alle raamonderdelen spelen daarbij een rol: de kleur, de vorm én de materiaalkeuze. Hou je van echte design ramen? Kies dan voor het totaalpakket. Met PVC-ramen heb je de zekerheid dat álles goed zit: van isolatie tot design. Dankzij continue innovatie beantwoorden ze bovendien aan de allernieuwste design trends. Een overzicht!

Ramen en design: van authentiek tot hypermodern

Wie ramen en design zegt, zegt elegantie én kwaliteit. Design ramen beperken zich vandaag niet meer tot één woningtype maar zijn stijloverschrijdend. Een vaststelling die zeker geldt voor PVC-ramen. Of je nu kiest voor PVC-ramen met een eigentijdse of authentieke uitstraling, ze scoren uitstekend qua isolatie zonder daarom kunstmatig te ogen. Sterker nog: de PVC-ramen van Deceuninck hebben alles in huis om zelfs de grootste design liefhebbers over de streep te trekken.

Fijne en elegante profielen

Wat maakt het design van PVC-ramen vandaag dan zo uniek? Ongetwijfeld hun finesse en elegantie. Zo biedt Deceuninck met de Elegant Abstract een verrassend slanke en discrete profielen aan voor opmerkelijk grotere glasoppervlaktes. Resultaat: er komt meer lichtinval binnen en je hebt een beter zicht naar buiten. Bovendien scoren deze ramen uitstekend op vlak van isolatie.

Pvc ramen stonden vroeger enkel maar bekend als sterke en goed isolerende ramen. Echter in design en strakke looks waren ramen in aluminium altijd beter tot . Met onze gloednieuwe Elegant serie biedt Deceuninck namelijk een pvc raam die nog nooit eerder zo modern en minimalistisch is. Met Elegant wijzigt Deceuninck definitief de perceptie van pvc. Dat verhaal werd intussen bekrachtigd met meerdere internationale prijzen: we ontvingen voor Elegant reeds een German Design AwardRed Dot Award en Designregio Kortrijk Award.

Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?

 

Welke ramen passen het best bij ons huis in ?

De keuze van je ramen en deuren is uiterst belangrijk, mits deze keuze voor een lange tijd zal gelden. Je wilt dus mee zijn met de trends van . Ieder jaar veranderd de trends wel van ramen en deuren. Deceuninck biedt een oplossing voor ieder stijl die past in . Ontdek onze pvc- en aluminium ramen per woonstijl:

Moderne woonstijl

Vroeger koos men vaak voor aluminium ramen in een modern huis omwille van de strakke looks, echter staat pvc altijd al bekend voor hun uitstekende prestaties betreft onderhoud, isolatie en inbraakveiligheid. Daar kwam verandering in toen Deceuninck de Elegant-serie lanceerde. Nooit eerder waren pvc-profielen zo modern en minimalistisch. Met Elegant wijzigt Deceuninck definitief de perceptie van kunststof ramen en deuren. Het is dus perfect mogelijk om in  een moderne woning te plaatsen met pvc ramen.

Ontdek onze moderne Elegant profielen

 

Moderne pvc ramen

 

In Vlaanderen zie je vaak in  aluminium ramen en deuren in een mondern huis. Aluminium profielen geven namelijk een slanke en strakke look aan je ramen. Zo zijn onze Decalu88 Standard aluminium ramen een tijdloze oplossing voor moderne projecten. Deze slanke raamprofielen beschikken over een volledig vlakke buitenzijde en is de juiste keuze voor elk modern bouwproject. Wil je echter enkel glas zien met nauwelijks een profiel aan in je woning? Dan biedt Deceuninck hier een oplossing voor. Met onze Decalu88 Hidden aluminium ramen, verbergen wij de raamvleugel volledig achter het kader. Zo creëer je ultraslanke profielen met een oase van licht. Deze verborgen vleugel leent zich perfect voor uiterst strakke en minimalistische bouwprojecten.

Moderne ramen

 

Landelijke woonstijl

Naast een strakke en minimalistische look biedt onze gloednieuwe Elegant reeks ook een meer klassieke look. Onze Elegant Origin geeft een zorgvuldig gekozen gebogen design wat perfect past bij landelijke woningen.

Ontdek onze landelijke Elegant profielen

 

Landelijke ramen

 

Net als pvc ramen, kunnen aluminium ramen ook ideaal gebruikt worden bij een landelijke woonstijl. Onze Aluminium raamprofielen Decalu94 Retro beschikken over klassieke groefdetails in de profielen. Zodanig deze ramen uiterst geschikt zijn voor de bouw van een landelijke woning.

Herenhuis

Een herenhuis toont charme, gezelligheid en straalt een karakteristiek gevoel uit. Deze look- en feel moet dus ook teruggevonden worden in de ramen. Daarvoor is onze Elegant Autentica het meest geschikt. Deze pvc ramen geven een exclusief en gekenmerkt klassiek uterlijlijk bovenop het beste resultaat voor je energieprestatie. Onze Elegant Autentica beschikt namelijk over 3 verschillende sierlijsten:

  • Baroc: raam met verdiept liggend kader
  • Renaissance: raam met vooruitspringende sierlijsten
  • Romantic: raam met kruisvorm

Ontdek onze authentieke Elegant profielen

 

Bij een herenhuis zoek je nog steeds naar ramen die een retro gevoel geven aan je woning. Ben je niet overtuigd van pvc ramen? Dan kan je ook steeds kiezen voor aluminium ramen in een herenhuis. Deze combinatie is uniek en aluminium ramen bieden tal van andere voordelen. Zo is onze Decalu94 retro de ideale oplossing voor herenhuizen. Dit raamprofiel geeft een extra retrotoets aan je woning.

Industriële woonstijl

Woon je in een industriële omgeving of beschik je over een loft? Dan zijn onze Elegant ThermoFibra infinity met unieke glasvezeltechnologie de perfecte keuze voor je. Deze Pvc ramen geven namelijk een tijdloos modern design en passen perfect bij een industrieel gebouw.

Ontdek onze industriële Elegant profielen

 

Industriële ramen

 

Onze aluminium ramen Decalu110 steel creëren een industriële loftgevoel. Deze ramen zijn gespecialiseerd  voor de industriële trend en passen een origineel design toe aan elke eigentijdse loft of bedrijfspand. Ben je specifiek op zoek naar slanke aluminium ramen met stalen look? Dan is de Decalu88 New Steel een betere keuze voor je. Deze minimalistische en strakke aluminium ramen beschikken over een stalen look  en geven je design een extra dimensie. De New Steel-reeks oogt nog slanker vor een hoogstaand architecturaal eindresultaat.

Enorm kleurenaanbod

Terwijl je voor de raamafwerking vroeger maar een beperkte keuze had, zijn de keuzemogelijkheden vandaag quasi oneindig. Niet alleen het kleurenassortiment is ontzettend uitgebreid, ook quastructuurafwerking zijn er heel wat variaties mogelijk. Van natuurlijk houtlook tot metaalafwerking, alles kan!

Op zoek naar een specifieke raamstijl in kleur die past in een landelijke-, monderne-, stads- of herenwoning? Via onze tool Winspirator kan je jouw ramen en deuren configureren naar wens.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

 

 

Nieuwe trend: emotioneel design

Trendwatcher Herman Konings onderscheidt tot slot nog een andere opvallende trend: emotioneel design. “Daarbij wordt rekening gehouden met cognitieve soepelheid, een maatstaf die uitdrukt hoe eenvoudig iets te begrijpen is. Of we nu naar een zin, de lijn van een wagen, raam of deur kijken, we willen meteen voelen dat het plaatje klopt.”

Helemaal weg van het unieke design? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig?

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?