Vraag een gratis offerte

Design & trends

PVC & design: een raam voor elke stijl

clock min. reading time

Smaken verschillen. Terwijl de ene persoon fan is van een strak en hypermodern interieur, heeft de ander het liever antieker of rustieker. Bij Deceuninck beschouwen we die smaakverschillen niet als een probleem maar als een rijkdom. We bieden voor elk type woning een raamprofiel op maat aan: 100% in de stijl én kleur die jij het liefste ziet. Ramen die van buiten en van binnen gekleurd zijn? Ook dat is mogelijk! Ontdek hier alle redenen waarom PVC en design zo goed samengaan.

PVC ook voor liefhebbers van traditie

Design staat niet per se synoniem met modernistische architectuur. Ook fans van de meer traditionele bouw- en interieurstijlen hebben bij Deceuninck keuze uit een ruim aanbod aan design PVC-ramen. En dit zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Wie de authenticiteit van zijn antieke gevel wil bewaren of een rustieke woning aan het bouwen is, zal zeker onder de indruk zijn van onze Autentica-reeks. Die leent zich evengoed tot oude herenwoningen als tot nieuwbouw-pastoriewoningen.De verscheidenheid binnen het Autentica-aanbod is groot: verzonken Baroc-ramen, vooruitspringende Renaissance-balken, Romantic- kruisvorm of Arboré-houtverbindingslook, ze geven je woning één voor één een heel eigen sfeer mee. Rode raad: een warme en vertrouwde look-and-feel verkrijgbaar in alle coatings en houtnerfstructuren.

Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?

 

PVC & design: 100% allround

Ben je meer te vinden voor een moderne of neutrale look? Dan zijn er natuurlijk ook onze Elegant profielen Deze design PVC-ramen zijn echte allrounders: ze passen perfect in elke bouwstijl: van strak en minimalistisch tot cottage en bungalow.Een andere optie zijn de multifunctionele Zendow#neo-profielen van Deceuninck. Deze allround profielen integreren zich perfect in zo­wat alle bouwstijlen, van pastorie tot Kempische hoeve, van cottage tot bungalow. Net als de Autentica-profielen kan je ze naar hartenlust personaliseren: andere afmetingen, sierlijsten, glaslatten, …

Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?

Zeg het met kleur! Een eigen design…

Naast energiebesparing, wil het oog natuurlijk ook wat. Op de bekleding van de gevel na, is immers niets zo bepalend voor het uitzicht van uw woning als het schrijnwerk. De vorm en de materiaalkeuze zijn belangrijk, maar zeker ook de kleur. Kleuren vormen een wezenlijk bestanddeel van de hedendaagse architectuur en zijn de manier bij uitstek om de juiste sfeer te creëren.

Het kiezen van het ideale kleurenpalet voor een woning of beslissen welke kleuren ermee harmoniseren is echter niet eenvoudig. Vandaar dat de volledige kleurencollectie van Deceuninck, of het nu gecoate of bekleefde kleuren betreft, speciaal ontworpen werd om de (toekomstige) huiseigenaar bij deze belangrijke beslissing te helpen. Elke kleur uit het Deceuninck-assortiment heeft tal van kwaliteitstests ondergaan en beschikt over ATG technische goedkeuringen. Er werd bijzonder veel aandacht besteed aan de UV-bestendigheid en kleurvastheid. Zo behouden de kleuren zelfs na verschillende jaren nog altijd de frisheid van de eerste dagen.

Op zoek naar ramen die op-en-top bij je persoonlijke smaak passen? Dan moeten we het zeker over de kleur hebben! Met onze kleurensimulator kies je snel en eenvoudig de kleur die bij je woning past. Het enige wat je hoeft te doen, is een type woning selecteren, je kleur kiezen en het resultaat bewonderen!

Tip: wie voor de ultieme perfectie gaat, kan je kiezen voor twee zijden gekleurd! Zo is de wit-blinkende PVC-look nergens meer te zien.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

 

 

Maak uw woning nu al klaar voor

Vanaf 2021 zullen alle nieuwbouwwoningen verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) moeten zijn.

Zeker voor buitenmuren kan je de Umax-waarde van 0,24 die in 2020 van kracht zijn voor alle Belgische gewesten en die vanaf 2014 ook al in Vlaanderen de norm wordt makkelijk halen dankzij het geventileerde voorgevelconcept Isofinish® waar ook Deceuninck deel van uitmaakt. Dat beaamde ook het Vlaams EnergieAgentschap (VEA) door Deceuninck en de 5 andere Isofinish®-leden in oktober 2013 als allereerste producenten te bekronen met het ‘Ik BEN mee’-label.

Hetzelfde geldt trouwens voor de ramen en deuren van Deceuninck. Voor vensters (raamwerk en beglazing samen) legt de EPB-wetgeving vanaf 2014 een Umax van 1,80 op. Sinds 2021 is dit 1,50.

De nieuwste serie raam- en deurprofielen van Deceuninck, Elegant ThermoFibra Infinity, maakt niet langer gebruik van standaard-gegalvaniseerde versterkingen binnen de profielen. De Deceuninck Elegant ThermoFibra Infinity oplossing maakt gebruik van thermische versterkingen in het kaderprofiel enerzijds en van continue structurele glasvezels in het 6-kamervleugelprofiel anderzijds. Optimale thermische prestaties zijn hiervan het onmiddellijke resultaat. Zo haalt zelfs de basisuitvoering van het Elegant raam- en deursysteem voorzien van hoogrendementsbeglazing makkelijk 1,2 W/m²K. Met de Elegant TheromFibra Infinity oplossing zijn nog lagere – en dus betere – waarden mogelijk. Zelfs tot 0,65 W/m²K.

Onder de indruk van onze PVC design-oplossingen? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze Partners!