Vraag een gratis offerte

Design & trends

Interieurtips: de inrichting van een moderne woning

clock min. reading time

Een modern interieur straalt rust en zelfzekerheid uit. Een huis in moderne stijl inrichten is een oefening in zowel terughoudendheid als generositeit: je wil zo veel mogelijk licht en open ruimte, maar toch ook genoeg gezellige en inspirerende elementen. Hou die suggesties zeker in gedachten wanneer je je woning inricht.

Modern wonen: het daglicht omarmen

Wat de eerste moderne woningen zo anders maakte, was dat ze veel oog hadden voor daglicht. Grote glaspartijen zijn een absolute noodzaak om natuurlijk licht naar binnen te trekken. Kies daarom voor verdiepingshoge ramen en glazen deuren, zeker aan de tuinkant.

Over de tuin gesproken: vergeet je terras niet wanneer je nadenkt over een modern interieur. Met een terras of tuinpad in houtcomposiet ga je voor duurzaam, strak en elegant. En met PVC-schuiframen verbind je die buitenruimte gemakkelijk met je rustgevende interieur. Belangrijk is dat zowel de kleur van je ramen en deuren als die van je terras goed aansluiten bij het interieur. Met de kleurensimulator kies je vlot de juiste kleur voor jouw huis en jouw smaak.

Wit, maar niet té wit

In de meeste moderne interieurs zijn de wanden spierwit. Zo verspreidt het licht zich optimaal door de woning. Maar het kan ook té wit zijn. Om een moderne woning gezellig en levendig te houden, is er een balans nodig tussen lichte kleuren en andere kleuraccenten, zoals hout, natuursteen of felgekleurde accessoires.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator